Κορωνοϊός: Βράζει η Βόρεια Ελλάδα - Σενάρια για κλείσιμο των χερσαίων συνόρων

Πολιτική

 

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα και, ιδιαίτερα, στο αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη… μέση της διαδρομής του γενικευμένου lockdown των τριών εβδομάδων, το ιικό φορτίο σε συγκεκριμένες περιφέρειες (πέραν της συμπρωτεύουσας, σε Δράμα,

Πέλλα, Φλώρινα, Γρεβενά και Χαλκιδική) ηχεί…καμπανάκι κινδύνου και πλέον η εφαρμογή περαιτέρω αυστηρών παρεμβάσεων δείχνει να μετατρέπεται σε μονόδρομο, προκειμένου να τεθούν αναχώματα στη διασπορά και η πίεση στο σύστημα της υγείας να μη μετατραπεί σε…μέγγενη.

Στο πλαίσιο αυτό, τα σενάρια που εξετάζονται είναι δραστικά, με την προσοχή να εστιάζει, κατά κύριο λόγο, στην έντονη κινητικότητα, η οποία παρατηρείται στα βόρεια σύνορα, όπως, για παράδειγμα, από εργάτες γης, που προέρχονται από επιβαρυμένες επιδημιολογικά χώρες.

Με την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, έχοντας τις πρώτες συζητήσεις με τους στενούς συνεργάτες του. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει, για το πρωί της Πέμπτης νέα σύσκεψη, με τη συμμετοχή των κυρίων Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής, στην πρώτη γραμμή θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξετάζεται ακόμα και το κλείσιμο των συνόρων, ενώ δεν αποκλείονται περαιτέρω παρεμβάσεις που σχετίζονται με τις μετακινήσεις των πολιτών. Ένα σενάριο, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας νωρίτερα από τις εννέα το βράδυ, που ισχύει σήμερα.

Χθες Τετάρτη ερωτηθείς από το Action24 για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει έξτρα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα, όπως το κλείσιμο των συνόρων ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος απάντησε: «Τα πάντα αξιολογούνται και βλέπουμε την επικινδυνότητα. Όλα είναι στο τραπέζι. Μπορεί να υπάρχουν τρύπες που πρέπει να κλείσουν».

«Μην δημιουργούμε προσδοκίες σχετικά με το λοκντάουν, είναι λάθος», ανέφερε σχολιάζοντας το πότε θα γίνει άρση του λοκντάουν.

ΚορωνοϊόςκρούσματαΆκης Σκέρτσοςσύνοραεπιδημιολογικά φορτίαΒόρεια ΕλλάδαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Βράζει, Βόρεια Ελλάδα - Σενάρια,koronoios, vrazei, voreia ellada - senaria