Κορωνοϊός: Τι λένε στην κυβέρνηση αν έρθει το 2ο κύμα - Τι ζήτησε ο Χαρδαλιάς από τους επιβάτες των χθεσινών πτήσεων

ΕΛΛAΔΑ

 

Η Ελλάδα άνοιξε και υποδέχεται τους τουρίστες της. Προς το παρόν ούτε η κυβέρνηση ούτε οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για τη διασπορά του ιού. Δύο όλα κι όλα αεροδρόμια άνοιξαν, η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί με δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως με διαβεβαιώνουν. Και ας έγιναν την πρώτη ημέρα 30 διεθνείς πτήσεις. Πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση από την 1η Ιουλίου όταν θα ανοίξουν 25 αεροδρόμια. Αλλά ας δούμε τι έγινε τη Δευτέρα με το άνοιγμα των δύο αεροδρομίων, στην πραγματικότητα με το άνοιγμα της χώρας μας προς

τα έξω.

Τόσο το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όσο και το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη δέχθηκαν τη Δευτέρα τις πρώτες απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό. Ο Νίκος Χαρδαλιάς επέλεξε να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να υποδεχτεί κυρίως μία πτήση από το Μόναχο (της Aegean) με 150 επιβάτες. Μπορούσε να κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο σε επιβάτες. Σας πληροφορώ ότι ζήτησε να κάνουν τεστ και οι 150 επιβάτες για να έχει προφανώς το κεφάλι του ήσυχο. Τα αποτελέσματα των τεστ θα το μάθει την Τρίτη. Η δεύτερη πτήση που υποδέχτηκε ήταν από τη Λάρνακα της Κύπρου. Και σ΄αυτή την πτήση έγινε έλεγχος σε επιβάτες. Αλλά ο προβληματισμός του κ. Χαρδαλιά δεν είναι τόσο στις πτήσεις, όσο στον συνωστισμό που παρατηρείται σε κέντρα διασκέδασης, στα μπιτσόμπαρα, στα κλαμπ που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας. Και εξηγεί:

Θέμα ατομικής ευθύνης

«Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους για τα μέτρα ασφαλείας, θα κάνουνε συστάσεις, θα επιβάλλουμε πρόστιμα εκεί που πρέπει, όπου δεν τηρούνται οι αποστάσεις και τα άλλα μέτρα προστασίας. Τίποτα άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε. Πρόκειται για ένα θέμα ατομικής ευθύνης του καθενός μας. Αλλωστε πρέπει να καταλαβαίνουμε όλοι τα αυτονόητα», είπε και φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος με ένα κέντρο διασκέδασης στο Ρέθυμνο και με δύο άλλα στην Πάτρα. Στο Ρέθυμνο ο ιδιοκτήτης είχε περισσότερο κόσμο απ΄ό,τι επιτρεπόταν. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και 30 ημέρες λουκέτο, ενώ στην Πάτρα δέκα χιλιάδες πρόστιμο και επίσης λουκέτο και εκεί.

Εάν έρθει το δεύτερο κύμα…

Πάντως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανησυχία για τη διασπορά του ιού. Το 80% των κρουσμάτων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στον Βηματοδότη του Βήματος, είναι γεωγραφικά εντοπισμένο (κυρίως στην Ξάνθη). Οσον αφορά την πιθανότητα να εμφανιστεί δεύτερο κύμα κορωνοϊού, τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η ομάδα των ειδικών επιστημόνων, είναι κατηγορηματικοί: «Εάν έρθει, είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε». Κατά τον Πρωθυπουργό η ετοιμότητα της κοινωνίας, του συστήματος υγείας και η εμπειρία που αποκτήθηκε στα θέματα ιχνηλάτησης και των τεστ κάνουν την ετοιμότητα μεγαλύτερη.

Νίκος ΧαρδαλιάςΞάνθηκρούσματαΚορωνοϊόςτουρισμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα