Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα στη Γαλλία – Μάσκες παντού, 24ωρο τεστ, τρίτη δόση στους 5 μήνες

«Δεν εξετάζουμε – τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο – ούτε lockdown, ούτε απαγόρευση κυκλοφορίας απέναντι στο πέμπτο κύμα πανδημίας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Το πέμπτο κύμα της Covid-19 είναι αναμφισβήτητα πιο ισχυρό, μεγαλύτερης διάρκειας (…) από εκείνο του περασμένου καλοκαιριού», συμπληρώνει.

«Μπορούμε να περάσουμε αυτό το κύμα χωρίς να καταφύγουμε στα πιο περιοριστικά εργαλεία που έχουν επιβάλει ήδη ορισμένες γειτονικές χώρες», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας πως «δεν προβλέπεται σε αυτό το στάδιο

ούτε κλείσιμο καταστημάτων ούτε περιορισμοί στις μετακινήσεις απέναντι σε αυτήν την αναζωπύρωση της πανδημίας».

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19, που πιο συχνά είναι η τρίτη δόση, «θα είναι διαθέσιμη στο εξής σε όλους τους ενήλικες πέντε μήνες μετά την τελευταία δόση τους», από μεθαύριο, Σάββατο.

«Στην πράξη, αυτό αφορά 25 εκατ. Γάλλους, έξι εκατ. από τους οποίους έχουν λάβει ήδη την αναμνηστική δόση τους, απομένουν κατά συνέπεια 19 εκατ. Γάλλοι που μπορούν στο εξής να κάνουν την αναμνηστική δόση και τους οποίους καλούμε να εμβολιαστούν μέσα στους δύο ερχόμενους μήνες», διευκρίνισε ο Ολιβιέ Βεράν.

Η Γαλλία μελετά το ενδεχόμενο εμβολιασμού κατά της Covid-19 των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από “τις αρχές του 2022”, είπε ακόμη ο υπουργός Υγείας.

«Ο εμβολιασμός αυτός, εφόσον αποφασιστεί στη Γαλλία, δεν θα αρχίσει πριν από τις αρχές του έτους 2022», είπε ο Βεράν ο οποίος ζήτησε γνωμοδότηση από τις εθνικές αρχές υγείας μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίας 5-11 ετών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Η διάρκεια ισχύος των αρνητικών τεστ Covid-19 που δίνει δικαίωμα στο υγειονομικό πιστοποιητικό θα είναι 24 ώρες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Η διάρκεια αυτή, που επιτρέπει σε μη εμβολιασμένους ή μη εμβολιασμένους πλήρως να επωφεληθούν από το υγειονομικό πιστοποιητικό, είχε ισχύ μέχρι τώρα έως και 72 ώρες. Η απόφαση εγγράφεται στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση απέναντι σε μια νέα αναζωπύρωση της πανδημίας.

Ο Ολιβιέ Βεράν είπε ακόμη ότι οι προστατευτικές μάσκες προσώπου κατά της Covid-19 θα είναι υποχρεωτικές και πάλι σε πολλά μέρη και κυρίως σε εσωτερικούς χώρους.

Η πρόσβαση στις χριστουγεννιάτικες αγορές θα επιτρέπεται μόνο με υγειονομικό πιστοποιητικό, συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Βουλγαρία: Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το δυστύχημα – Δεν σημειώθηκε έκρηξη (Photos)

Κορωνοϊός: 9 μήνες η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού για ταξίδια εντός ΕΕ, προτείνει η Κομισιόν

Τουρκία: «Σωσίβιο» 10 δισ. δολαρίων στον Ερντογάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα