Κορωνοϊός: Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο στη Γερμανία – Lockdown για τους ανεμβολίαστους

Η Γερμανία αποφάσισε να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με την Άνγκελα Μέρκελ να δηλώνει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

Όπως ανακοίνωσε η Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τους περιφερειακούς ηγέτες, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μη απαραίτητα καταστήματα, εστιατόρια, χώρους πολιτισμού ή αναψυχής.

Στη

συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι ένα σχέδιο νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το οποίο υποστηρίζεται από τον νέο καγκελάριο, θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο για να τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Η Μέρκελ προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και ότι είναι πιθανό τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης να κλείσουν αν συνεχίσει η χώρα να καταγράφει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

«Καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πως πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα από αυτά που έχουν ήδη ληφθεί», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ και συνέχισε: «Για να γίνει αυτό, πρέπει να ‘σπάσει’ το τέταρτο κύμα και αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ο Ερντογάν άλλαξε… νύχτα υπουργό Οικονομικών

Στην Κύπρο σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος – Η ατζέντα της επίσκεψης (Video)

ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο με αστυνομικό να εκτελεί με εννέα σφαίρες άνθρωπο σε αναπηρικό καροτσάκι

Keywords
Τυχαία Θέματα