Κορωνοϊός: Προς σκληρό lockdown Αχαΐα και Εύβοια - Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

ΕΛΛAΔΑ

 

«Κοκκινίζουν» σταδιακά κι άλλες περιοχές της χώρας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κάνουν λόγο για σκληρό lockdown όπου κρίνεται ότι η πανδημία ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίασης της Επιτροπής λοιμωξιολόγων οι εισηγήσεις τους κινούνται στην κατεύθυνση της εφαρμογής σκληρού lockdown σε όλη την Αχαΐα και την Εύβοια, στο

ίδιο μοτίβο με την Αττική, ενώ σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης αναμένεται να τεθεί και το Ρέθυμνο.

Αχαΐα: Εξαπλώνεται ο ιός

Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε lockdown, ωστόσο κρούσματα καταγράφονται και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως η Δυτική Αχαΐα, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, την ώρα που τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας κάνουν καθημερινά εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

Εύβοια: Πρόβλημα η νοσηλεία των κρουσμάτων

Στην περίπτωση της Εύβοιας συνεκτιμάται το γεγονός της γειτνίασης με την Αττική, καθώς και εκεί καταγράφονται δεκάδες κρούσματα, κάτι που σημαίνει ότι, όσοι χρειαστούν εισαγωγή, θα κατευθυνθούν προς τα νοσοκομεία της Αθήνας, που ήδη είναι επιβαρυμένα.

Θεσσαλονίκη: Καμία αλλαγή για την ώρα

Όσον αφορά στην Θεσσαλονίκη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή εισηγείται η συμπρωτεύουσα να παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, χωρίς, όμως μπει σε σκληρή καραντίνα. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοικωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Επιτροπή ΛοιμωξιολόγωνLOCKDOWNΑχαίαΕύβοιαΘεσσαλονίκηΚορωνοϊόςπανδημίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Προς, Αχαΐα, Εύβοια -,koronoios, pros, achaΐa, evvoia -