Κορωνοϊός: Πενήντα εννέα νεκροί και πάνω από 1.600 κρούσματα στην Ελλάδα (Video | Διαδραστικός χάρτης)

Έξι ακόμα θάνατοι και 99 νέα κρούσματα - 92 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘΕΛΛAΔΑ

 

Συνολικά 1.613 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 99 είναι νέα.

Επιπλέον ανακοίνωσε έξι νέους θανάτους στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων

από τον κορωνοϊό στα 59. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 71 έτη. Το 95% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 92 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και 23 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Έντεκα ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ έχουν διενεργηθεί 22.437 διαγνωστικά τεστ.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό, για τον κάθε πολίτη, τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος αναφέροντας ότι «έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα».

Έκανε γνωστό ότι 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο επιβατηγό πλοίο Ελ. Βενιζέλος και 216 αρνητικοί στον ιό.

Ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς.

Επίσης, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλο από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες.

ΚορωνοϊόςΤσιόδραςΧαρδαλιάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα