Κορωνοϊός: «Λουκέτο» τα μεσάνυχτα σε περίπτερα βάζει η κυβέρνηση - LIVE η ενημέρωση από Χαρδαλιά-Μαγιορκίνη

«Ύστατο μέτρο» το lockdownΕΛΛAΔΑ

 

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα που πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, περίπτερα, κάβες, μίνι μάρκετ θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι 5 τα ξημερώματα προκειμένου να σταματήσει η πώληση αλκοόλ και να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες και άλλους ανοιχτούς χώρους. 

Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι οι υπηρεσίες delivery θα ξεκινούν από τις 5 τα ξημερώματα και όχι 7 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, εξαρτάται απ' όλους, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στη Βουλή, άφησε να εννοηθεί πως έρχονται νέα μέτρα

Ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας ότι «είμαστε μακριά από lockdown», παράλληλα «έδειξε» άλλα δύο μέτρα στη «φαρέτρα» των αρχών προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. «Έχουμε άλλα μέτρα στο σχέδιό μας όπως για παράδειγμα η καθολική χρήση μάσκας και οι περιορισμοί σε ηλικιακές ομάδες αφού δούμε ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτές» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον 286 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16913, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, 2763 (16.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7028 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 15 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 197 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 369 θανάτους συνολικά στη χώρα. 138 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΚορωνοϊόςΜαγιορκίνηςΧαρδαλιάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα