Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Τον πυροβόλησαν έξι φορές και περίμενε δέκα μέρες για χειρουργείο

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Πολιτειών των ΗΠΑ, όπου συνεχίζει να θερίζει η πανδημία του κορωνοϊού περιγράφει το παρακάτω ρεπορτάζ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Washington Post, ένας άνδρας, ο οποίος δέχθηκε έξι πυροβολισμούς, ως παράπλευρη απώλεια σε μια ενδοοικογενειακή διαμάχη, περιμένει δέκα μέρες για να χειρουργηθεί, καθώς το νοσοκομείο του Χιούστον, του Τέξας, όπου διακομίστηκε επειγόντως ήταν κυριολεκτικά «πνιγμένο» στα κρούσματα του

κορωνοϊού και αδυνατούσε να πραγματοποιήσει την επέμβαση.

Ο άνδρας που δέχθηκε σφαίρες στο λαιμό και στον ώμο παρέμενε εκτός χειρουργείου και εκτός ΜΕΘ ως και την Δευτέρα, καθώς η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι 103%, με το 33% να αφορά διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό. Έτερο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης, που ανήκει στο σύστημα υγείας, έχει πληρότητα ΜΕΘ 94% με το 54% των ασθενών με COVID-19.

To τέταρτο κύμα της πανδημίας σαρώνει τις Πολιτείες των ΗΠΑ με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και Κυβερνήτες που αρνούνται να επιβάλλουν μέτρα προστασίας, όπως μάσκες και κοινωνική αποστασιοποίηση. Τα νοσοκομεία στο Τέξας, το Άρκανσο και τον Μισισιπή, αλλά και στο Όρεγκον και στη Λουιζιάνα βρίσκονται στα όριά τους και οι κλίνες ΜΕΘ έχουν μετατραπεί σε είδος προς εξαφάνιση.

Το τραγικά αστείο στην υπόθεση των πυροβολισμών είναι ότι, ενώ το θύμα ακόμα υποφέρει, η αστυνομία έχει συλλάβει το δράστη και τον οδήγησε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης

Αφγανιστάν: Προσπάθειες διπλωματικών κινήσεων, ενώ Αφγανοί εγκαταλείπουν τη χώρα

Αφγανιστάν: Δραματική έκκληση του γ.γ. του ΟΗΕ, ενώ συνεχίζεται η βία στην χώρα

Αφγανιστάν: Χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Πέντε νεκροί και ποδοπατήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα