Κορωνοϊός: Επιπλέον 41 νεκροί και 1.490 νέα κρούσματα - Στους 239 οι διασωληνωμένοι - LIVE η ενημέρωση του υπ. Υγείας

«Βράζουν» Αττική - Θεσσαλονίκη με 390 και 412 κρούσματαΕΛΛAΔΑ

 

Επιπλέον 1.490 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 390 εντοπίστηκαν στην Αθήνα και 412 στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη,

239 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση για τη πορεία διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς η χώρα έχει ήδη μπει σε δεύτερο ολικό lockdown τριών εβδομάδων.

Μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν κρύβουν την ανησυχία τους για ακόμα μεγαλύτερη διασπορά του ιού, μιλώντας ακόμα και για 3.000 κρούσματα ημερησίως και αύξηση των θανάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται ότι πλέον αρχίζει να κερδίζει έδαφος η ιδέα για κυλιόμενα lockdown, ώστε και το ΕΣΥ να παίρνει ανάσες και οι πολίτες να μπορούν να ζουν χωρίς διαρκή καραντίνα.

Εντωμεταξύ, η Pfizer Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι το πειραματικό της εμβόλιο είναι άνω του 90% αποτελεσματικό στην προστασία από την Covid-19 με βάση αρχικά στοιχεία από ευρεία έρευνα, γεγονός που συνιστά μεγάλη νίκη στην μάχη κατά της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία και έχει διαταράξει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

ΚορωνοϊόςΜαγιορκίνηςΧαρδαλιάςΕΟΔΥκρούσματαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Επιπλέον 41, 1 490, 239, - LIVE, Υγείας,koronoios, epipleon 41, 1 490, 239, - LIVE, ygeias