Κορωνοϊός: Ασφυξία στα νοσοκομεία - Αναμένονται τουλάχιστον 1.100 νέα κρούσματα σήμερα

ΕΛΛAΔΑΥΓΕΙΑ

 

Δραματική παραμένει η κατάσταση με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς και σήμερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι τετραψήφιος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού του τελευταίου εικοσιτετραώρου, σύμφωνα με την έως τώρα εικόνα που έχουν οι υγειονομικές αρχές αναμένονται κοντά στα 1.150. Ο αριθμός είναι υψηλός με δεδομένο ότι συνήθως τα κρούσματα που ανακοινώνονται κάθε Δευτέρα είναι

μειωμένα σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, καθώς γίνονται λιγότερα τεστ.

Ασφυξία στο ΕΣΥ

Την ίδια στιγμή, ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ από τις εισαγωγές ασθενών με COVID-19 και τις διασωληνώσεις όσων είναι πιο βαριά. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αθήνας εμφανίζουν 90% σε πληρότητα, καταγράφοντας αύξηση κατά 30% του αριθμού των ασθενών. Από τις 2.252 κλίνες απλής νοσηλείας οι 1.780 είναι κατειλημμένες.

Η πίεση στις ΜΕΘ αναμένεται να συνεχιστεί για ένα μήνα ακόμα. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ανακοινώθηκαν 1.142 νέα κρούσματα – τα 569 στην Αττικη και τα 130 στη Θεσσαλονικη – 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 466 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Μέσα στις επτά πρώτες ημέρες του Μαρτίου σημειώθηκαν 14.108 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έγιναν 2.716 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι 1.579 σε εκείνα της Αττικής, οι διασωληνωμένοι εκτινάχθηκαν στους 466 και τα θύματα στα 254. 

Νέες μεταλλάξεις

Παράλληλα, σε συναγερμό παραμένουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Όπως αναφέρθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Open, κρούσματα των δύο νέων μεταλλάξεων εντοπίστηκαν στην Αττική και καταγράφηκαν από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών. Πρόκειται για δύο κρούσματα που περιέχουν την ίδια μετάλλαξη, η οποία περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

ΚορωναϊόςκρούσματαΜΕΘΕΣΥμετάλλαξηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Ασφυξία, - Αναμένονται, 1 100,koronoios, asfyxia, - anamenontai, 1 100