Κορωνοϊός: Αυτό είναι το φύλλο επίταξης των 206 ιατρών – Άρχισε η παράδοση

Προχωρά κανονικά στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών – συνεργασία την αποκάλεσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης- για την ενίσχυση του ΕΣΥ η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, αφού μέχρι χθες μόλις 61 γιατροί είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα με στόχο την εξεύρεση 200 γενικών γιατρών, παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων να συνδράμουν τις δημόσιες δομές.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης

προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία. Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: «Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση-έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναφερόμενη στην επιστράτευση γιατρών είπε ότι «Ελπίζουμε ότι οι γιατροί θα πράξουν το καθήκον τους, διαφορετικά θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο».

Επισήμανε ότι ήταν το ύστατο μέτρο στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που έχει εκπονήσει το υπουργείο υγείας. «Κρίθηκε ότι τώρα ήταν απαραίτητο να συστρατευθούν σε αυτή τη μεγάλη μάχη, την εθνική προσπάθεια και ιδιώτες γιατροί και αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για οικειοθελή προσχώρησή τους, καθώς προσχώρησαν μόλις 61 γιατροί» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κόντρα κυβέρνησης και συνδικαλιστών ιατρών η κ. Πελώνη είπε ότι δεν υπάρχει καμιά κόντρα. «Υπάρχει ανάγκη να αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους. Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και πρωτίστως οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας. Είναι μία μεγάλη εθνική προσπάθεια και θεωρώ ότι είναι καθήκον ειδικά των γιατρών να ανταποκριθούν» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Άρχισε, Αττική,koronoios, archise, attiki