Κορωνοϊός-Tαξιάρχαι: Η ιδιωτική κλινική του θανάτου - Διώξεις για τον θάνατο 13 ασθενών

ΕΛΛAΔΑ

 

Η ιδιωτική κλινική  Ταξιάρχαι που βρίσκεται στο Περιστέρι έγινε ευρύτερη γνωστή όταν περίπου πριν από δύο μήνες ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευάγγελος Ιωαννίδης παρενέβη για να εξεταστεί κατά πόσο συνετέλεσε στη μετάδοση του νέου κορωνοϊου σε εργαζόμενους αλλά και σε ασθενείς της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι.

Στα τέλη

Απριλίου κι ενώ η πανδημία στην Ελλάδα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ο τρόπος που (δεν) τήρησε η διεύθυνση της κλινικής τα υγειονομικά πρωτόκολλα είχαν προκαλέσει τους δύο πρώτους νεκρούς λόγω κορωνοϊού από ασθενείς της. 

Σε αυτή την κλινική καταγγέλθηκε γιατρός ο οποίος ενώ ήταν θετικός στον ιό αρνούνταν να σταματήσει να βλέπει ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία!

Αργότερα υπήρξαν και άλλες καταγγελίες από νοσηλευόμενους στην ιδιωτικη κλινική. «Δεν είναι μόνο οι συνοδοί ασθενών που μπαινόβγαιναν ελεύθερα, αλλά στην αιμοκάθαρση έμπαιναν καθημερινά χωρίς μάσκες υπάλληλοι delivery που έφερναν παραγγελίες, τυρόπιτες, σάντουιτς και άλλα σνακ στους αιμοκαθαιρόμενους. Είχα επισημάνει τον κίνδυνο στους υπεύθυνους και με καθησύχαζαν ότι δεν μπαίνουν, ενώ εγώ τους έβλεπα με τα μάτια μου μέσα στην αιμοκάθαρση. Πηγαίναμε εκεί να βρούμε την υγεία μας και μας έστειλαν ένα σκαλί πιο κάτω… ».Αυτά και άλλα πολλά είχε καταγγείλει η κα Ειρήνη, μια από τις νεφροπαθείς που πέρασαν από τους χώρους της Ταξιάρχαι. 

Με όλα αυτά να συμβαίνουν στο εσωτερικό της κλινικής, μοιραία φτάσαμε ήδη να θρηνούμε 13 νεκρούς από κορωνοϊό προερχόμενους από την Ταξιάρχαι.

Σήμερα οι διώξεις

Χθες, πέντε άτομα, μέλη της διοίκησης και γιατροί της κλινικής Ταξιάρχαι κλήθηκαν  ως ύποπτοι για κακουργηματική παραβίαση των μέτρων διάδοσης του κορωνοϊού. 

Οι 5 καλούνται προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάστηκαν ως μάρτυρες πάνω από 25 άτομα, αρκετοί εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, βάσει του οποίου καλούνται οι ύποπτοι για εξηγήσεις, ορίζεται ότι "όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

- με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
- με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
- με κάθειρξη έως 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
- με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων".

ΠεριστέριΚορωνοϊόςΤαξιάρχαιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα