Κορωνοϊός – Πρασσάς: «Ο ιός θα μείνει μαζί μας, θα ζήσουμε κι άλλα κύματα» (Video)

O διδάκτωρ μοριακής Βιολογίας Γιάννης Πρασσάς μίλησε για τους λόγους που η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο να έχει καθημερινά δεκάδες νεκρούς εξαιτίας του κορωνοϊού.

Για την ακρίβεια, όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο Mega, ένας βασικός λόγος είναι ο μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων καθώς και το γεγονός ότι το σύστημα υγείας επιβαρύνθηκε με πίεση που δεν μπορούσε να αντέξει με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος.

«Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί με την πανδημία. Ο μόνος

που δεν κουράστηκε είναι ο ιός και δυστυχώς συνεχίζει ακάθεκτος. Όποτε βρίσκει ανθρώπους που είναι ανοσολογικά ευάλωτοι τους χτυπάει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει πολλούς ημερήσιους θανάτους. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έμεινε πιασμένo στο δίκτυο παραπληροφόρησης και δεν ξεκίνησε τον εμβολιασμό του, με αποτέλεσμα να πιεστεί το σύστημα κι αυτό να κάνει πιο έντονο το αποτύπωμα της πανδημίας», δήλωσε στο MEGA ο Γιάννης Πρασσάς.

«Ο ιός θα μείνει μαζί μας. Σίγουρα θα ζήσουμε κι επόμενα κύματα. Αυτό που όλοι ελπίζουμε είναι ότι το αποτύπωμα του επόμενου κύματος θα είναι όλο και μικρότερο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Στάνλεϊ Τούτσι: Δεν θα μπορούσα να πάρω τη θέση του Άντονι Μπουρντέν (Photo)

Δολοφονία Άλκη – Απαισιόδοξος ο Κούγιας: «Δεν μου αρέσει που δεν έχουν συλληφθεί ακόμα οι υπόλοιποι δράστες» (Video)

Τσίπρας: «Ζητάμε εκλογές γιατί δεν πάει άλλο»

Keywords
Τυχαία Θέματα