Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Έρευνα στο Instagram για το κορωνο-πάρτι λίγο πριν το lockdown (Videos)

ΕΛΛAΔΑ

 

Αμφιλεγόμενη είναι η έρευνα που έχουν ξεκινήσει αστυνομικές αρχές σε προφίλ χρηστών των social media.

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται τα stories από πάρτι σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες πριν την επιβολή του lockdown.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, θα χρειαστεί

η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι χρήστες.

Είναι αλήθεια ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο «κόκκινο»από την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και χρειάστηκε να έρθει η επίταξη δυο ιδιωτικών κλινικών για να τα βγάλουν πέρα με τους διασωληνωμένους ασθενείς Covid.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη φέρεται να καταλογίζεται σε ανεύθυνες συμπεριφορές που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, συνεχίστηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, μέχρι και την επιβολή του lockdown πριν από μερικές βδομάδες.

Από την συναυλία του Σαμπάνη με τα 2.000 άτομα σε μπιτς μπαρ της Χαλκιδικής στις 2 Αυγούστου έως το τελευταίο πάρτι στα Λαδάδικα, ο ιός έκανε το δικό του πάρτι «εισβάλλοντας» μέσω συμπτωματικών κι ασυμπτωματικών φορέων σε κάθε γωνιά της πόλης, μολύνοντας νέους και ηλικιωμένους.

Σε σχέση με το πάρτι που έγινε στα Λαδάδικα,ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είχε παρέμβει άμεσα, ζητώντας από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Παναγιώτα Γκίκα να παραγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να εξεταστεί εάν στο νυχτερινό πάρτι που έγινε λίγο πριν την εφαρμογή του lockdown στην πόλη παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί συναθροίσεων, για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο κατάστημα, όπως και για το ωράριο λειτουργίας.

Στην παραγγελία για την προκαταρκτική έχουν επισημανθεί τα σχετικά δημοσιεύματα. Ακόμη παρήγγειλε να ερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι εγείρονται νομικά και ηθικά ζητήματα για τον εντοπισμό χρηστών των social media μέσα από τις διαδικτυακές αναρτήσεις τους, καθώς αρκετοί είναι οι χρήστες που πολλές φορές αναρτούν οπτικοακουστικό υλικό από παλαιότερες εμπειρίες τους, όπως περσινά βίντεο από πάρτι ή φωτογραφίες.

InstagramαναρτήσειςπάρτιΘεσσαλονίκηΚορωνοϊόςέρευνααστυνομίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα