Κόντρα Βρούτση-Στρατούλη για τις αναλογιστικές μελέτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλά κρατεί η κόντρα της κυβέρνησης και της ΝΔ με αφορμή τις καταγγελίες Ρωμανιά για την σύνταξη των αναλογιστικών μελετών των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ο Γιάννης Βρούτσης, πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ, υπερασπιζόμενος την πολιτική που ακολούθησε ανέφερε ότι «εφόσον είναι λάθος οι αναλογιστικές μελέτες και υπάρχουν χρήματα» να καταθέσει τροπολογία η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

και να αυξηθούν οι συντάξεις. «Αν δεν το κάνετε επανέρχεστε στις προεκλογικές εξαγγελίες», είπε ο Γιάννης Βρούτσης, συμπληρώνοντας ότι «κανείς υπουργός δεν ασχολείται και δεν παρεμβαίνει στη σύνταξη των αναλογιστικών μελετών».

Στις βολές Βρούτση απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν μπορεί υπουργός που προχώρησε σε σφαγιασμό των συντάξεων να ζητά από την παρούσα κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση των συντάξεων», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν εμείς επί ενάμιση μήνα προσπαθούμε να αποτρέψουμε μια καταστροφή είναι υποκριτικό να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα».

Ο Δημήτρης Στρατούλης συνέστησε στον Γιάννη Βρούτση να μην ανησυχεί γιατί, όπως ανέφερε, «τον σφαγιασμό που έγινε στις συντάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αποκαταστήσει μόλις η οικονομία σταθεί στα πόδια της. Μην ανησυχεί ο κ. Βρουτσης».

ΣτρατούληςΒρούτσης
Keywords
Τυχαία Θέματα