Κόντρα Πολάκη – Θεμιστοκλέους στη Βουλή για τα απογευματινά χειρουργεία

Κόντρα για τα απογευματινά χειρουργεία είχαν στη Βουλή Παύλος Πολάκης και Μάριος Θεμιστοκλέους. Για «νεοθατσερικό αδωνισμό» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εκτιμώντας πως το κυβερνητικό αφήγημα περί μείωσης της λίστας των 107.000 ασθενών που είναι σε λίστες αναμονής, θα κατακρημνιστεί. «Έχει και η αλητεία τα όριά της», είπε μιλώντας για ακροδεξιά πολιτική στον χώρο της υγείας. «Έχει και η νεοφιλελεύθερη

εμμονή τα όρια της, φτάνει στο απόλυτο όριο εξανδραποδισμού και ξεφτίλας από ένα σημείο και πέρα», σημείωσε.

«Αυτοί που απευθύνεστε να πάνε στα απογευματινά χειρουργεία, δλδ κλείνετε το μάτι σε κάποιους λαθρέμπορους του πρωινού ωραρίου που παίρνουν φακελάκια, τους λέτε πηγαίνετε το απόγευμα να τα κάνετε μαύρα, όχι ρε παιδιά, ο λαθρέμπορος δεν γίνεται νόμιμος έμπορος, πάρτε το χαμπάρι, πιστεύετε ότι θα πείσετε τους λαθρεμπόρους να ασπρίσουν τα μαύρα τους;», διερωτήθηκε για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση σπρώχνει με την πολιτική της κόσμο προς τα έξω. «Έχω και προσωπικό λόγο, δεν θέλω η μικρή μου κόρη να εγκαταλείψει τη χώρα», ανέφερε. 

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στα απογευματινά χειρουργεία που έγιναν στον ένα μήνα λειτουργίας τους, λέγοντας ότι ήταν σκάρτα 100 και σημείωσε πως η κυβέρνηση στο θέμα του claw back έχει στήσει «το γλέντι της μαϊμούς» κι ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «κουνάει τα χεράκια του σαν το παρλιακό». Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα εγκρίνει τα κονδύλια. «Έχουμε σχέδιο και είναι κοστολογημένο, 14-16 δις χρειαζόμαστε», είπε, κάνοντας εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία. Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη τα χρήματα αυτά θα αντληθούν από «τη φορολόγηση των μερισμάτων, τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών, την ανάπτυξη, τον φόρο στα κανάλια και τη μεγάλη αναδιανομή που θα κάνουμε».

Στον Παύλο Πολάκη, λόγω της απουσίας του Άδωνι Γεωργιάδη, απάντησε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. «Λαθρέμπορας, βαριά έκφραση, είπατε τους γιατρούς ΕΣΥ που έβαλαν απογευματινά χειρουργεία λαθρέμπορες; Είναι ο Στράτζαλης στον Ευαγγελισμό λαθρέμπορας;», σχολίασε ο κ. Θεμιστοκλέους και επεσήμανε ότι στον ένα μήνα έχουν γίνει 300 απογευματινά χειρουργεία. 

Διαβάστε επίσης:

Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώνεται η παρουσίαση των υποψηφίων – Ομιλία Κασσελάκη απόψε στη Νέα Σμύρνη

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τουσκ στη Βαρσοβία: Οι κοινές δηλώσεις (Live)

Ο Στέφανος Κασσελάκης στους Δελφούς – Δείτε live την παρέμβασή του

Keywords
Τυχαία Θέματα