Κοντολέων για υποκλοπές: Για εθνικούς λόγους η παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Απαρέγκλιτα στη γραμμή ότι η επισύνδεση της ΕΥΠ στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, παρέμεινε ο τέως διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο μάρτυρας φέρεται να επανέλαβε πως η η επισύνδεση στον κ. Ανδρουλάκη έγινε για εθνικούς λόγους και δεν αφορά την προσωπική του ζωή.

Παράλληλα, ο κ. Κοντολέων φέρεται να είπε πως ενημέρωνε καθημερινά τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη,

ωστόσο για την υπόθεση Ανδρουλάκη δεν υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού ούτε του κ. Δημητριάδη καθώς, όπως είπε, οι επικοινωνίες του με τον ανιψιό του πρωθυπουργού αφορούσαν «κυρίως οργανωτικά θέματα». Ο ίδιος φέρεται να ξεκαθάρισε ότι η ΕΥΠ δεν έχει καμία συνεργασία με την Intellexa και την Krikel.

Την ίδια στιγμή, φέρεται να απάντησε πως θα παρακολουθούσε ξανά τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Επιπλέον, αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του ότι «παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε ο Μητσοτάκης».

Η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου», ολοκληρώθηκε.

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ, που είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα, διεκόπη το βράδυ και συνεχίσθηκε σήμερα στις δέκα το πρωί για να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις τέσσερις και μισή μετά το μεσημέρι.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχιστούν με την κατάθεση του νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: «Η Τουρκία έχει ακόμα περιθώρια να ανατρέψει τον επικίνδυνο αναθεωρητισμό της» (video)

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Επίκαιρη ερώτηση για «τη διακίνηση επικίνδυνων σεναρίων για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές»

Ανδρουλάκης: «Να αρθεί το απόρρητο – Ο Μητσοτάκης φοβάται πάρα πολύ το θέμα του Predator» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα