Κωνσταντοπούλου: Η επιτροπή για το χρέος δέχεται τα πυρά εκείνων που αισθάνονται ότι απειλούνται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια θα επιχειρήσει να φέρει τον λογιστικό έλεγχο του χρέους η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παρά τα "πυρά" και τις αντιδράσεις που έχει δέχεται η πρωτοβουλία που ανέλαβε για την σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής. Εξέφρασε μάλιστα η ίδια την δυσαρέσκεια της για την κάλυψη του έργου της επιτροπής, κάνοντας ειδική αναφορά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Στην

συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι, μαζί με τη Σοφία Σακοράφα και τον Ερίκ Τουσάν, που έχουν επιτελικό ρόλο στην σύνθεση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους θα θέσουν το ζήτημα του χρέους κατά τη σύνοδο των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, που θα διεξαχθεί στη Ρώμη στο τέλος του μήνα, ενώ στις αρχές του Μαΐου θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της επιτροπής στη χώρα μας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της πολύωρης συνέντευξης Τύπου, έχοντας στο πλευρό της τον ειδικό επιστήμονα Ερίκ Τουσέν και την Σοφία Σακοράφα, έκανε λόγο για επιχείρηση υπονόμευσης της επιτροπής από όσους δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η πραγματική αλήθεια. «Είμαστε σίγουροι ότι θα δεχθούμε πόλεμο και λάσπη, αλλά ο σκοπός είναι υπέρτερος και με ξεπερνά» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής. Υποστήριξε ότι η επιτροπή συγκεντρώνει τα πυρά εκείνων που αισθάνονται ότι απειλούνται, σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια, καταγγέλλοντας την προσπάθεια απόκρυψης της με τη βοήθεια και προθύμων μέσων ενημέρωσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής εργάζονται αμισθί και συνέκρινε μάλιστα τα έξοδα με το αντίστοιχο ποσό που κατέβαλε η χώρα κατά την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας, αλλά και τις αμοιβές που έλαβε η εταιρεία νομικών συμβούλων για να συνδράμει τη χώρα μας στην εξωδικαστική συμφωνία με τη Siemens.

«Έχουμε πολλές ιδέες και θα τις δείτε στο επόμενο διάστημα», σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με την διαδικτυακή καμπάνια που βρίσκεται ήδη στον «αέρα» (λίγη ώρα μετά την συνέντευξη ξεκίνησε η προβολή και του δεύτερου σποτ) και προανήγγειλε και ένα ακόμη σποτάκι με πρωταγωνιστή αυτή την φορά ένα νέο άνθρωπο που καθήλωσε την επιτροπή με την αφήγηση του για το πως βιώνει εκείνος της κρίση. «Σαν να τον πέταξαν μέσα σε μια βάρκα στον ωκεανό και του ζήτησαν να κάνει κουπί χωρίς να του εξηγήσουν το λόγο» όπως ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής.

ΒουλήΖωή ΚωνσταντοπούλουΕπιτροπήχρέος
Keywords
Τυχαία Θέματα