Κλιμακώνει ο Ερντογάν: «Κράτος – τρομοκράτης το Ισραήλ» – «Τελειωμένος» ο Νετανιάχου

Σε υψηλούς τόνους με σφοδρή επίθεση στο Ισραήλ και τον πρωθυπουργό Νετανιάχου κινήθηκε η ομιλία του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος – τρομοκράτη» που προχωρά σε «εγκλήματα πολέμου στη Γάζα» ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενώ επανέλαβε πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά πολιτικό κόμμα που έχει ψηφιστεί από τους Παλαστίνιους.

#BREAKING Turkish President

Erdogan calls Israel a "terrorist state". pic.twitter.com/GYo6JzS3L0

— Clash Report (@clashreport) November 15, 2023

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να πει εάν το Ισραήλ έχει πυρηνικές βόμβες ή όχι και πρόσθεσε ότι είναι «τελειωμένος».

Η ομιλία του απηχεί την οργή που επικρατεί μετά από μια στρατιωτική επιχείρηση με την είσοδο ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομείο Αλ – Σίφα της Γάζας στο οποίο το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στεγάζεται το αρχηγείο της Χαμάς. Ο Μοχάμεντ Ζακούτ, διευθυντής νοσοκομείων στη Γάζα, είπε ότι ισραηλινά τανκς βρίσκονται μέσα στο ιατρικό συγκρότημα και στρατιώτες μπήκαν σε κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων επειγόντων περιστατικών και χειρουργικών επεμβάσεων.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία ως κάλυψη για τους μαχητές της και έχει εγκαταστήσει το κύριο κέντρο διοίκησης της μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο στην πολιορκημένη περιοχή.

Erdogan: “Israel is a terrorist state” pic.twitter.com/qg9jA1zZ30

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) November 15, 2023

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων λέγοντας ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να δράσουν από κοινού για να εξασφαλίσουν μια διαρκή ειρήνη στην περιοχή.

Αναφερόμενος ο Ερντογάν στην αμυντική βιομηχανία της χώρας του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιβεβλημένη και μεγάλη ανάπτυξη του τομέα μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, προαναγγέλλοντας καινούρια αεροπλανοφόρα.

Διαβάστε επίσης:

Επελαύνει ο… «πολιτισμός»: Οι Ισραηλινοί ανατίναξαν το κοινοβούλιο της Γάζας, αφού έβγαλαν selfie

Λαμπεντούζα: Άφιξη 1.200 μεταναστών και προσφύγων σε ένα 24ωρο – «Ασφυξία» στο κέντρο κράτησης (video)

Ζευγάρι θέλει να αγοράσει τα δικαιώματα του Last Christmas και να το «σβήσει από τον χάρτη» (photo/video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλιμακώνει, Ερντογάν, Κράτος –, Ισραήλ – Τελειωμένος, Νετανιάχου,klimakonei, erntogan, kratos –, israil – teleiomenos, netaniachou