«Κλείδωσε» το ζευγάρι των διεκδικητών της Δεύτερης Κυριακής - Προηγείται με διαφορά η Φώφη Γεννηματά

Ενδοπασοκική υπόθεση Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή ηγέτη της κεντροαριστεράς με πολύ μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ψηφοφόροι ξεπέρασαν τους 210.000. Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ,

τον Ιούνιο του 2015, είχαν ψηφίσει περίπου 55.000 πολίτες.

Με καταμετρημένες 143.000 περίπου ψήφους η Φ. Γεννηματά προηγείται με 43,5% και ο Ν. Ανδρουλάκης ακολουθεί με 25,8%.

Όλοι οι συνυποψήφιοι της κ. Γεννηματά , πλην του Ν.Ανδρουλάκη που αναμένει τα τελικά αποτελέσματα, επικοινώνησαν με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρούν.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για την ανθεκτικότητα και την απήχηση που έχει το ΠΑΣΟΚ και όπως χαρακτηριστικά σχολίαζε ο Κώστας Λαλιώτης μιλώντας με δημοσιογράφους «Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι είναι εφτάψυχο».

Αναλυτικά λαμβάνουν:

Φώφη Γεννηματά 43,51%

Νίκος Ανδρουλάκης 25,89%

Γιώργος Καμίνης 12,76%

Σταύρος Θεοδωράκης 7,81%

Γιάννης Μανιάτης 3,66%

Γιάννης Ραγκούσης 2,66%

Kωνσταντίνος Γάτσιος 1,47%

Απόστολος Πόντας 0,42%

Δημήτρης Τζιώτης 0,2%

Υπενθυμίζεται ότι για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά, και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφίσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

Υποψήφιοι - με αλφαβητική σειρά- είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

εκλογέςκεντροαριστεράΦ. ΓεννηματάHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα