ΚΚΕ: Κάλεσμα Κουτσούμπα σε αριστερούς και προοδευτικούς για αγωνιστική συμπόρευση

ΠολιτικήΈντυπη Έκδοση

 

=Σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και της εργασίας κάλεσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες σε άρθρο του στο «Παρόν της Κυριακής».
Με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα το ΚΚΕ δραστηριοποιείται και παρεμβαίνει εντόνως εντός κι εκτός Βουλής

για τα υγειονομικά και τα εργασιακά ζητήματα εν μέσω πανδημίας, κερδίζοντας συχνά τα εύσημα – είτε για τις κινητοποιήσεις με μέτρα προστασίας είτε για την πρόσφατη πρωτοβουλία του με το «κείμενο των τριών» απέναντι στο απαγορευτικό Χρυσοχοΐδη στην επέτειο του Πολυτεχνείου –, ο Περισσός επιχειρεί να σφυρηλατήσει πιο στενούς δεσμούς με δυνάμεις που κινούνται σε πολιτικούς χώρους πέραν του ΚΚΕ. Έτσι, απευθύνεται σε όσους «πίστεψαν» στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛΛ ή πιο πριν στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σε όσους «άλλα περίμεναν και άλλα ζουν με τη Ν.Δ.», και τους καλεί να συναντηθούν στο έδαφος της πάλης, ώστε να μην μπει η λαϊκή διεκδίκηση στον γύψο, να «μην γίνει η μάσκα φίμωτρο για τον λαό».

Ειδικότερα, στο άρθρο του ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστηρίζει ότι το γεγονός πως σήμερα δεν ζούμε ακόμα πιο τραγικές καταστάσεις όπως άλλες χώρες όσον αφορά την πανδημία της Covid-19 οφείλεται και στις δυνάμεις εκείνες που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια κόντρα στην πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, «που όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν», προβάλλοντας την ανάγκη για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.
«Ο αγώνας με αυτά τα αιτήματα λοιδορήθηκε από όσους αποθέωναν τη δήθεν “αρμονική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”, έκλειναν νοσοκομεία, υποβάθμιζαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» συνεχίζει και προσθέτει: «Σήμερα όμως με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και τις αεροδιακομιδές από την περιφέρεια στο κέντρο, αποδεικνύεται τραγικά επίκαιρος και αναγκαίος». 

«Οι αγώνες δεν αναστέλλονται»
Αφού επισημαίνει τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η κοινωνία, όπου επί της ουσίας η οικονομική κρίση με εργαλείο την έκθεση Πισσαρίδη φορτώνεται και πάλι στον λαό, ο γενικός γραμματέας διαμηνύει ότι «η πάλη, η κινητοποίηση, η διαμαρτυρία του λαού σαφώς προσαρμόζεται, αλλά ούτε αναστέλλεται ούτε απαγορεύεται», όπως ακριβώς και «η κυβέρνηση δεν αναστέλλει το αντιλαϊκό της έργο, αλλά αντίθετα βλέπουμε να το επιταχύνει».
Επικαλούμενος τα γεγονότα της πρόσφατης επετείου του Πολυτεχνείου, σημειώνει ότι το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, την ώρα που «με τις ταλαντεύσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά νομιμοποίησε τις κυβερνητικές απαγορεύσεις», και η αποφασιστική στάση του αναγνωρίστηκε «από αριστερούς, ριζοσπάστες, προοδευτικούς, δημοκρατικούς ανθρώπους, από κάθε άνθρωπο που δεν τον έχει τυφλώσει το αντι-ΚΚΕ παραλήρημα(…)».

«Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, για να μη γίνει η μάσκα φίμωτρο για τον λαό» αναφέρει και προσθέτει πως «εκεί μπορούμε να συναντηθούμε με όλους όσοι πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν στο ΠΑΣΟΚ, κάποιοι ακόμα στο ΚΙΝΑΛΛ, ακόμα και με όσους άλλα περίμεναν και άλλα ζουν με τη Ν.Δ. (…). Με όλους όσοι αγανακτούν με τα “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, τον χυδαίο αντικομμουνισμό στελεχών της Ν.Δ.».
Αναφορά που έχει σαφώς χαρακτήρα ανοίγματος σε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις με αριστερή και προοδευτική φυσιογνωμία και καταγωγή με επίδικο σε αυτή τη φάση τα κρίσιμα αγωνιστικά μέτωπα και τις διεκδικήσεις για την υγεία, την εργασία, την παιδεία και την οικονομική επιβίωση.

ΚΚΕΚουτσούμπαςκάλεσμαIssue: 2154Issue date: 3-12-2020Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα