ΚΚΕ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Μάταια αναζητεί συγχωροχάρτι, πολιτική επιλογή η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου

«Μάταια ο πρωθυπουργός αναζητεί συγχωροχάρτι» σχολιάζει το ΚΚΕ για την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές.

«Οι ευθύνες για την τεράστια καταστροφή» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, «δεν αφορούν γενικά σε “λάθη” αλλά στη συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων, να αντιμετωπίζουν ως “κόστος” την προστασία της ανθρώπινης ζωής, γι’ αυτό δεν έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας».

Απαντώντας στο κυβερνητικό επιχείρημα για τις εκκενώσεις, το ΚΚΕ

σημειώνει: «Το γεγονός ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, πρώτα απ’ όλα το εξασφάλισε η λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία στα πύρινα μέτωπα, εκεί όπου κάτοικοι με πυροσβέστες και εθελοντές, έδωσαν μάχη να προστατεύουν τη ζωή, τις περιουσίες τους, τον φυσικό πλούτο».

Επίσης, αφήνει αιχμή για την διαχείριση της επόμενη μέρας: «Αν για τον πρωθυπουργό η επόμενη μέρα, ενώ οι πυρκαγιές συνεχίζονται, ξεκινάει με όχημα τη δήθεν “πράσινη μετάβαση”, για να τρέξουν γρήγορα τα επιχειρηματικά σχέδια που θυσιάζουν το περιβάλλον για τα κέρδη των λίγων, για το λαό ξεκινάει με τον αγώνα να αποκατασταθεί πλήρως ότι καταστράφηκε, να ματαιωθούν οι “μπίζνες” πάνω στα καμένα».

Διαβάστε επίσης

Κρήτη: Νοσηλεύονται 183 ασθενείς με κορωνοϊό – Είδος προς εξαφάνιση οι διαθέσιμες ΜΕΘ

Φωτιές: «Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω» – Τα λόγια του Βασίλη Φιλώρα το μοιραίο πρωινό (Video)

Μήλος: Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες του σκάφους που βυθίστηκε – Πώς έγινε η διάσωση (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ, Μητσοτάκη, Μάταια,kke, mitsotaki, mataia