ΚΚΕ για Μητσοτάκη: Η καταστροφή δεν είναι προϊόν αστοχίας αλλά διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής

Η τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές δεν οφείλεται σε αστοχία αλλά είναι «το αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής» αναφέρει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την τηλεοπτική δήλωση του πρωθυπουργού.

Ο Περισσός χαρακτηρίζει «θράσος» την επίκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην λαϊκή αλληλεγγύη η οποία «δυναμώνει λόγω της έλλειψης κρατικής στήριξης στους πληγέντες». Χαρακτηρίζει επίσης «στάχτη στα μάτια» τα περί «δήθεν

αποζημιώσεων και γρήγορων αποκαταστάσεων» και ζητά να δοθούν πλήρεις αποζημιώσεις, στο 100%, στις λαϊκές οικογένειες που έχασαν σπίτια περιουσίες και εισόδημα.

Ζητά επίσης επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και των υποδομών.

Τέλος, παραπέμπει τον πρωθυπουργό σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ «για τη διακομματική συναίνεση που ζητάει».

Αναλυτικά η αντίδραση του ΚΚΕ στην δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Αυτή η τεράστια καταστροφή που βιώνουν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές, δεν είναι προϊόν αστοχίας, είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση και που έχει στο επίκεντρο της την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας. Αυτή την πολιτική πληρώνουν σήμερα όσοι έχουν πληγεί, όσοι συνεχίζουν να δίνουν μια τιτάνια μάχη για να σώσουν ότι σώζεται, στους οποίους ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να απευθύνεται και να τους προκαλεί όταν επικαλείται τη λαϊκή αλληλεγγύη που δυναμώνει λόγω της έλλειψης κρατικής στήριξης στους πληγέντες.

Τις συγνώμες και τα λόγια ευγνωμοσύνης τις “ακούνε βερεσέ” όλοι όσοι έχουν καταστραφεί, στους οποίους ο πρωθυπουργός προσπαθεί κι από πάνω να τους “ρίξει στάχτη στα μάτια” με τα περί δήθεν αποζημιώσεων και γρήγορων αποκαταστάσεων.

Για τις λαϊκές οικογένειες που έχασαν το σπίτι τους, την περιουσία τους, το εισόδημά τους τίποτα λιγότερο, από την άμεση καταγραφή των ζημιών με αποζημίωση στο 100%, από την αποκατάσταση όλων των υποδομών, από την επίσπευση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές και από την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Όσο για τη διακομματική συναίνεση που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης, όταν βρίσκεται στα δύσκολα, αυτή μπορεί να την αναζητήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στα κόμματα δηλαδή με τα οποία μοιράζεται τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη αντιπυρικής προστασίας αλλά και την ίδια αγωνία για να προχωρήσουν τα επενδυτικά σχέδια της περιβόητης “πράσινης ανάπτυξης” για τα κέρδη των μονοπωλίων».

Διαβάστε επίσης

Φωτιές: Οργή από τον Βασίλειο Κωστέτσο: «Influencers, TV γλάστρες, Duck Faces, και Μη! Κόφτε το, λίγη τσίπα…»

Φωτιά-Εύβοια: Σπαρακτική εικόνα, κάτοικος και ρεπόρτερ ξεσπούν σε κλάματα (Video)

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα παραμένουν περίπου 10.000 νοικοκυριά στις πυρόπληκτες περιοχές

Keywords
Τυχαία Θέματα