Κίνα: Τανκς βγήκαν στους δρόμους για να περιορίσουν τις διαδηλώσεις – Φόβοι για νέα Τιεν Αν Μεν (Videos)

Κλιμακώνεται η κατάσταση στην Κίνα, καθώς τανκς βγήκαν στους δρόμους για την καταστολή των διαδηλώσεων, της λεγόμενης επανάστασης του «λευκού χαρτιού».

Σύμφωνα με την dailymail, στρατιωτικά οχήματα και τανκς βρίσκονται σε πολλές μεγάλες πόλης της Κίνας που σημειώνονται αναταραχές, λίγη ώρα μετά την έκκληση της Επιτροπής πολιτικών και δικαστικών υποθέσεων του κυβερνώντος κόμματος που ζητούσε να εφαρμοστεί «καταστολή των εχθρικών δυνάμεων».

坦克经过徐州,是去上海的吗? pic.twitter.com/NRMpd2dzft

方舟子 (@fangshimin) November 28, 2022

Στην Κίνα τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει ένα κύμα οργής, μετά τα αυστηρά μέτρα «μηδενικής Covid» και την αυστηρή λογοκρισία των Αρχών.

Μάλιστα, συνεχείς είναι οι διαδηλώσεις σε πολλές κινεζικές πόλεις κατά των αυστηρών μέτρων και των τεστ για την COVID-19, αλλά και για τα lockdowns.

#BREAKING #CHINA

CHINA :#VIDEO CHINESE SECURITY FORCES ARE DEPLOYING CSK-181 DONGFENG MENSHI ARMORED VEHICLES TO MAINTAIN ORDER IN THE CITIES OF SHANGHAI & WUHAN,

where protests have erupted over CVID restrictions. #BreakingNews #UltimaHora #Shanghai #Wuhan #ChinaCrisis pic.twitter.com/j1D1TMPrdD

— loveworld (@LoveWorld_Peopl) November 29, 2022

Επίσης, οι πολίτες εκφράζουν την οργή τους απέναντι στην αυστηρή λογοκρισία και την ακόμη αυστηρότερη επιρροή του Κομμουνιστικού Κόμματος σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Ήδη, από τα ξημερώματα της Τρίτης κυκλοφορούν βίντεο στα σόσιαλ με άρματα του στρατού να «κόβουν βόλτες» σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Tanks are coming through Xuzhou, Jiangsu, China.

Situation is getting dangerously intense. #ChinaProtests #chinaprotest #ChinaProtests2022 #ChinaProtests清华 #Chinesepolicestations #chineseprotests #Chinese #Chineseprotest pic.twitter.com/EOF9Qxp5b4

— ChinaProtests (@TechVnn) November 29, 2022

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε έκταση κίνημα διαμαρτυρίας κατά του κινεζικού καθεστώτος από το 1989 και τις διαδηλώσεις στην πλατεία Τιέν Αν Μεν, στο Πεκίνο.

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Πάνω από 700 δισ. ευρώ ο λογαριασμός για την Ευρώπη

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέα καταγγελία για την Γκισλέιν Μάξγουελ – «Με έσπρωχνε να βρεθώ με Κλίντον και Τραμπ μαζί με άλλα κορίτσια» (Videos)

Ρωσία: Αυξάνονται οι κίνδυνοι από την ανάμιξη των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία – Γιατί αποσύρθηκε η Μόσχα από την συνθήκη «New Start»

Keywords
Τυχαία Θέματα