Κιμ Καρντάσιαν: Οι συμβουλές σε όποιον θέλει να κάνει καριέρα – Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα (Photos/Video)

Η συμβουλή που είχε η Τζέσικα ΝτεΦίνο για να κάνει καριέρα ήταν κάπως … άκομψη, αλλά προσπάθησε να την ακολουθήσει: «Κούνα τον κ…. σου και δούλευε». Η Τζέσικα έκανε ό,τι μπορούσε. «Έκανα αυτό που μού είπε, αλλά μετά βίας κατάφερα κάτι…», λέει.

Κι αυτή ακριβώς είναι η απάντηση που δίνει η 32χρονη Τζέσικα στην πρώην εργοδότριά της, η οποία είπε το περίφημο «κούνα τον κ…. σου και δούλευε». Η εργοδότρια αυτή είναι η διάσημη Κιμ Καρντάσιαν.

Η Τζέσικα ΝτεΦίνο

δούλευε στην ομάδα διαχείρισης των social media της Καρντάσιαν. «Ήμουν συντάκτρια στα apps της Καρντάσιαν το 2015 στο Λος Άντζελες», έγραψε στο twitter η ΝτεΦίνο, «δούλευα νυχθημερόν και τα Σαββατοκύριακα και μπορούσα να αγοράσει μόνο τα απαραίτητα από το κατάστημα με είδη των 99 σεντς, πήρα τηλέφωνο και είπα ότι ήμουν άρρωστη όταν δεν μπορούσα να βάλω βενζίνη στο αυτοκίνητό μου για να πάω στη δουλειά»… Η ανάρτηση αυτή έγινε γρήγορα viral, παίρνοντας πάνω από 600.000 likes.

Η 32χρονη ΝτεΦίνο θυμάται αυτό που είπε η βασίλισσα των ρεάλιτι στις ΗΠΑ, η Κιμ Καρντάσιαν: «Έχω την καλύτερη συμβουλή για γυναίκες που μπαίνουν σε επιχειρήσεις. Κούνα τον κ…. σου και δούλευε»… Κατά την Κιμ Καρντάσιαν «φαίνεται πως κανένας δεν θέλει να δουλέψει στις μέρες μας». Οι δηλώσεις αυτές ανέβηκαν στο Variety και έγιναν viral. Αλλά η 32χρονη ΝτεΦίνο αντέδρασε.

Ο Μεσαίωνας πίσω από την λαμπερή βιτρίνα

Έχοντας πλέον φύγει από το εργασιακό περιβάλλον της Καρντάσιαν, η ΝτεΦίνο γράφει στο Vice για την εμπειρία της κοντά στην βασίλισσα των ριάλιτι, υπό τον τίτλο «Κουνούσα τον κ… μου για τα Apps των Καρντάσιαν-Τζένερ- Δεν μπορούσα να πληρώσω την βενζίνη» και αναφέρεται στην εκμετάλλευση των εργαζομένων που δούλευαν ατέλειωτες ώρες με πολύ χαμηλές αμοιβές.

Η ΝτεΦίνο είχε προσληφθεί από την εταιρία Whalerock Industries, που είχε αναλάβει την διαχείριση της εταιρίας ψηφιακών εφαρμογών και Μέσων Επικοινωνίας που δημιούργησαν το 2015 οι Καρντάσιαν-Τζένερ, για να λανσάρουν τα δικά τους apps σε συνδρομητές. Η εταιρία πήγε καλά και τους έδωσε κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι που την έκλεισαν, το 2019.

«Ήμουν βοηθός συντάκτη και δεν έβγαζα αρκετά χρήματα ούτε για να μετακινηθώ μέχρι την δουλειά», γράφει στο Vice η ΝτεΦίνο, προσθέτοντας ότι οι ετήσιες απολαβές της ήταν 35.000 δολάρια. Αφαιρώντας τους φόβους στον τραπεζικό της λογαριασμό έμπαιναν κάθε εβδομάδα περίπου 600 δολάρια, ποσό που μετά βίας κάλυπτε τις ανάγκες για ενοίκιο, λογαριασμούς, θέρμανση και φαγητό.

I was an editor on the Kardashian apps in 2015 in LA, worked days nights & weekends, could only afford groceries from the 99 Cents Only Store, called out “sick” more than once bc I couldn’t put gas in my car to get to the office, & was reprimanded for freelancing on the side https://t.co/mzvnTomjS3

— Jessica DeFino (@jessicadefino_) March 9, 2022

Μία φορά, θυμάται η ΝτεΦίνο, είχε μόλις 4 δολάρια για να βάλει βενζίνη, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει ούτε μέχρι την δουλειά της. «Πανικοβλήθηκα. Έπεσα πάνω στο αυτοκίνητο, ούρλιαζα και έβαλα τα κλάματα».

Όταν άρχισε να ψάχνει για άλλη δουλειά και το έμαθαν οι εργοδότες της συμπεριφέρθηκαν επιθετικά. «Αισθανόμουν ότι με χρησιμοποιούσαν, με παρακολουθούσαν, ήμουν παγιδευμένη», γράφει η ΝτεΦίνο, η οποία αναφέρεται και στις περιπτώσεις άλλων δύο πρώην συναδέλφων της στην ίδια εταιρία, που λένε πως οι εργοδότες αξίωναν διαθεσιμότητα σε 24ωρη βάση.

«Εργαζόμουν συνέχεια. Δεν είχα χρόνο για να κοιμηθώ. Έπινα για να καταπολεμήσω το άγχος μου. Άρχισαν να πέφτουν τα μαλλιά μου», λέει πρώην συνάδελφος της ΝτεΦίνο στο Vice, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Στο μεταξύ δυο άλλες γυναίκες, που εργάστηκαν στο παρελθόν για την εταιρία που διαχειρίζεται τα καλλυντικά με το όνομα της Κιμ Καρντάσιαν (KKW Beauty) λένε πως κι αυτές εργάζονταν ατέλειωτες ώρες και υποαμοίβονταν.

«Αυτή η εκατομμυριούχος επιδεικνύει τον πλούτο της αλλά θέλει ελάχιστους ανθρώπους γύρω της γιατί είναι μίζερη και φτηνιάρα», λέει στο Vice μία από τις γυναίκες αυτές. «Υπήρχε η γενική εντύπωση πως όσοι δουλεύουν γι αυτές (τις Καρντάσιαν) είναι τυχεροί και νόμιζαν πως μπορούν να αντιμετωπίζουν τους άλλους σαν να είναι σκουπίδια…»

Η άλλη πρώην εργαζόμενη στην KKW Beauty λέει πως οι Καρντάσιαν νομίζουν πως είναι «η βασιλική οικογένεια της Αμερικής» και όσοι εργάζονται γι αυτές πρέπει «να δέχονται όποια πληρωμή του δίνεται» μόνο και μόνο για να δουλεύουν γι αυτές…

Διαβάστε επίσης

Μπιμπίλας για Σεφερλή: Ανήθικες οι επιθέσεις, είναι δουλευταράς – Αν δεν τους αρέσει, να αλλάξουν κανάλι (video)

Παναθηναϊκός: Τέλος και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης!

Επεισοδιακή άρση ασυλίας του Πολάκη – Σφοδρή αντιπαράθεση με την Αραμπατζή (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα