Κι όμως υπάρχει ένα πολεμικό πλοίο που φέρει... πειρατική σημαία (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Από όλες τις παραξενιές των Ενόπλων Δυνάμεων του πλανήτη, ίσως αυτή να είναι η πιο... ιδιόρρυθμη: ένα πολεμικό πλοίο μιας τεράστιας στρατιωτικής δύναμης φέρει πάντα την... πειρατική σημαία, δηλαδή, το κρανίο με τα διασταυρούμενα οστά.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, το αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, USS Kidd, μαζί με την αστερόεσσα σηκώνει και μια μεγάλη πειρατική σημαία και η ιστορία του έχει ενδιαφέρον.

Το πλοίο πήρε το όνομά του από τον υποναύαρχο

Isaac Kidd, αρχηγό του Πρώτου Τμήματος Μάχης του στόλου των ΗΠΑ στο Περλ Χάρμπορ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την καταστροφική επίθεση της Ιαπωνίας στις 7 Δεκεμβρίου του 1941.

Προς τιμήν του, το 1944, ένα αντιτορπιλικό κλάσης Fletcher, ονομάστηκε USS Kidd και κάπου εδώ μπαίνει το πειρατικό στοιχείο, καθώς συνονόματος του νεκρού υποναύαρχου ήταν ο διαβόητος σκωτσέζος πειρατής William Kidd.

Σχεδόν αμέσως, οι ναύτες του σκάφους υιοθέτησαν την πειρατική σημαία, ενώ το κρανία με τα οστά εμφανιζόταν και σε άλλα σημεία του πλοίου και η παράδοση συνεχίστηκε ως και σήμερα, στη νέα εκδοχή του, καθώς το USS Kidd είναι αντιτορπιλικό κλάσεις Arleigh-Burke.

Παραδοσιακά, το USS Kidd σηκώνει την πειρατική σημαία όταν αποπλέει ή όταν επιστρέφει σε λιμάνι, αλλά όχι όταν συμμετέχει σε ασκήσείς, ιδίως αν αυτές είναι διεθνείς.

USS KiddΗΠΑΠολεμικό Ναυτικόπειρατική σημαίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Photos,