Κένυα: Πυροβολούν λιοντάρι που το έσκασε από πάρκο (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Δεν πρόλαβε να χαρεί την ελευθερία του ένα λιοντάρι που ξέφυγε από το εθνικό πάρκο της Κένυας. Το λιοντάρι με τη μαύρη χαίτη έπεσε νεκρό από τις σφαίρες υπαλλήλου της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής της Κένυας, ο οποίος το εντόπισε σε μία κοινότητα έξω από το πάρκο της περιοχής Kaijado.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον εκπαιδευμένο δασοφύλακα να σημαδεύει το ζώο, το οποίο σέρνεται στο χώμα όταν το πυροβολεί.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το λιοντάρι είχε τραυματίσει έναν άνθρωπο, μετά τη φυγή του από το πάρκο. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν

να σκοτώσουν το λιοντάρι, όταν κατάλαβαν ότι είχε αγριέψει επικίνδυνα.

Το καταφύγιο των ζώων τοποθετείται σε μια πόλη τριών εκατομμυρίων κατοίκων. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο τον τραυματισμό ενός 63χρονου από λιοντάρι, το οποίο τον πλησίασε σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο και τον γρατσούνισε.

Το συγκεκριμένο πάρκο στην Κένυα δεν είναι περιφραγμένο, για να επιτρέπει τη μετακίνηση των ζώων προς αναζήτηση τροφής. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως ούτε τα ζώα εισβάλλουν στις ανθρώπινες κοινότητες, ούτε οι κάτοικοι ενοχλούν τα λιοντάρια, τα οποία όμως ζουν κυριολεκτικά δίπλα στις επεκτάσεις ταχέως αναπτυσσόμενων πόλεων.

λιοντάριπάρκοΚένυαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα