Μακελειό στο Κεντάκι: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε τράπεζα, 5 νεκροί και 6 τραυματίες – Επιζώντες αναζήτησαν καταφύγιο στο θησαυροφυλάκιο (Videos)

Συναγερμός σήμανε στις τοπικές Αρχές του Κεντάκι των ΗΠΑ, καθώς ένας ένοπλος άνοιξε πυρ έξω από τράπεζα στο Λούισβιλ. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, αναφέροντας ότι ο δράστης έχει εξουδετερωθεί.

«Επιβεβαιώθηκε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν» και «τουλάχιστον έξι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, δήλωσε ένας αξιωματικός

της αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με μάρτυρες το συμβάν διαδραματίστηκε μέσα σε μια τράπεζα. Δύο από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση της αστυνομίας, το συμβάν συνέβη στο οικοδομικό τετράγωνο 300 του Ιστ Μέιν. Το FBI τόνισε ότι μέλη του έχουν φτάσει στο σημείο.

There is no longer an active aggressor threat. The suspected shooter has been neutralized.

— LMPD (@LMPD) April 10, 2023

Ο δήμαρχος της πόλης, Κρέγκ Γκρίντμπεργκ, κάλεσε επίσης τους κατοίκους να αποφεύγουν την περιοχή γύρω από το γήπεδο μπέιζμπολ Σλάγκερ Φιλντ μέχρι νεωτέρας, μετέδωσε το Fox News.

Έντονη αστυνομική παρουσία ανέφερε και το Reuters κοντά σε κτίριο μιας τράπεζας στο κέντρο αυτής της πόλης των 625.000 κατοίκων.

O ένοπλος βρέθηκε έξω από την τράπεζα Old National στο Λούισβιλ του Κεντάκι και οι Αρχές που έσπευσαν στο σημείο ζήτησαν από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή, σύμφωνα με διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Όπως ενημέρωναν τους πολίτες έχουν ανοίξει πυρ και υπάρχουν «μαζικές απώλειες».

BREAKING: Police responding to active shooter in downtown Louisville, Kentucky; everyone asked to avoid the area
pic.twitter.com/PTm1zWyZIa

Intel Point Alert (@IntelPointAlert) April 10, 2023

Όπως δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες στα social media, τουλάχιστον 12 περιπολικά και 3 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο. «Βρισκόμουν στο φανάρι και το πρώτο πράγμα που είδα ήταν ένας άνδρας στην απέναντι μεριά του δρόμου σε μια διασταύρωση ο οποίος είχε ξαπλώσει στο έδαφος στην είσοδο ενός ξενοδοχείου», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο δίκτυο WDRB. Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WHAS11 ότι είδε έναν άνδρα με «τυφέκιο εφόδου» να ανοίγει πυρ.

Επιζώντες είχαν αναζητήσει καταφύγιο στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, τόνισε ένας δημοσιογράφος του CNN.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, ο Άντι Μπεσίρ δήλωσε ότι κατευθύνεται στην πόλη, αφού έμαθε για το συμβάν.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter, η Louisville Metro Police του Κεντάκι επιβεβαίωσε νωρίτερα πάντως τόσο την παρουσία ενόπλου στην τράπεζα όσο και ότι υπάρχουν πολλές απώλειες. «Παρακαλούμε πολύ, μείνετε μακριά από την περιοχή».

We are confirming reports of an active aggressor in the 300 block of East Main. Please stay out of the area. There are multiple casualties.

— LMPD (@LMPD) April 10, 2023

Για το περιστατικό έκανε tweet και ο δήμαρχος του Λούιβιλ, ο οποίος καλεί τους πολίτες να μην κυκλοφορήσουν στη γύρω περιοχή γιατί η κατάσταση είναι επικίνδυνη.

There is an active police situation downtown. Please avoid the area around Slugger Field until further notice. We will provide information as soon as possible.

— Mayor Craig Greenberg (@LouisvilleMayor) April 10, 2023

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ανησυχία για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών – Το περιεχόμενο των εγγράφων και τα κίνητρα (videos)

Έξι οι νεκροί από τη χιονοστιβάδα στις γαλλικές Άλπεις

Δαλάι Λάμα: Σάλος με βίντεο που τον δείχνει να φιλά αγόρι στο στόμα και να του ζητά να «ρουφήξει τη γλώσσα του» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα