Κάθε μέρα και χειρότερα

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Κάθε μέρα που περνά, είναι μια αδιέξοδη μέρα. Κάθε μέρα που περνά, μεταθέτουμε το μνημόνιο στο μέλλον – δεν το αφήνουμε πίσω. Κάθε μέρα που περνά, γινόμαστε χειρότεροι αντί για καλύτεροι. Κάθε μέρα που περνά, μας κυριεύει η λογική του παραλόγου, της παραίτησης, της παραδοχής ότι δεν αλλάζουμε και κυρίως δεν φέρουμε καμιά ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας και την ζωή μας.

Άμα ο πολίτης δεν αντιλαμβάνεται από μόνος του τις «τεράστιες»

διαφορές της αριστερής διακυβέρνησης στην καθημερινότητά του, περιττεύει η ευγενική συνδρομή κάποιου από τους ογκόλιθους της αριστερής διανόησης (για παράδειγμα του κυρίου Φίλη) για να του τις εξηγήσει, να τον βοηθήσει να τις καταλάβει. Το «πολύ καλύτερο» χρειάζεται προπαγάνδα ή εξηγήσεις ή αιτιολογίες για να γίνει κατανοητό; Εκτός κι αν οι πολίτες είναι ηλίθιοι και χρειάζονται κάποιον να τους διευκολύνει να καταλάβουν την καλή τους τύχη.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα που είναι από μόνο του ξεκάθαρο. Εδώ και μερικές μέρες, καίγονται τοξικά στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα να έχει πνιγεί η Αθήνα. Από ότι λένε αυτοί που ξέρουν, χρειαζόταν λίγη άμμος για να αντιμετωπιστεί στοιχειωδώς η συνέχιση της καύσης και μια έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και κινητοποίηση από πλευράς της περιφέρειας. Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι παντός καιρού εμφανίστηκαν μετά από τέσσερεις – πέντε μέρες όταν πια όλα είχαν γίνει στάχτη και απείλησαν γενικά με μηνύσεις – πάντα με εκείνο το κεκτημένο ύφος της αυθεντίας που βρίσκεται …υπεράνω των ευθυνών του και που δεν σηκώνει κουβέντα για την ορθότητα των θέσεών του… ενώ παράλληλα η τοξική πυρκαγιά από δίπλα δηλητηρίαζε τους πολίτες! Θα θέλαμε μια κανονική απάντηση μέσα στα πλαίσια των στοιχειωδών κανόνων της λογικής. Η κυρία Δούρου, με αυτό το ανεπανάληπτο ύφος (και ήθος) τής (άνευ αντικειμένου) υπεροψίας, εκτός από το ότι παραχώρησε με συγκινητική αμεσότητα και αγωνιστικό παλμό υπέρ της πατρίδος και των «σκληρών διαπραγματεύσεων» τα αποθεματικά υπόλοιπα της περιφερείας της (και δεν έχει λεφτά να πάρει …άμμο!), σε τι έχει αποδειχτεί καλύτερη από τον προκάτοχό της ο οποίος σίγουρα κάτι παραπάνω θα έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση – εκτός από μπλαζέ μηνύσεις στον αέρα …

ιστορίες για αγρίουςμνημόνιοΑσπρόπυργοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα