Κατερίνα Ζαρίφη: «Θεωρείς ότι είσαι πιο υγιής από εμένα επειδή είσαι πιο αδύνατος;» (Video)

Για την αντίληψη που επικρατεί από μεγάλη μερίδα ανθρώπων αναφορικά με τα άτομα που έχουν περιττά κιλά μίλησε η Κατερίνα Ζαρίφη, αποδίδοντας μέρος ευθύνης στα media για τέτοιου είδους στερεότυπα.

Μιλώντας στο podcast «Pride», η ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στα σχόλια που έχει ακούσει ή ίδια για το βάρος της.

Απόσπασμα από τις δηλώσεις της προβλήθηκε στην εκπομπή «Breakfast@Star».

«Όταν μου λένε “χάσε κιλά

για την υγεία σου”, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Έχεις δει τις εξετάσεις αίματός μου; Έχεις δει τις δικές σου και θεωρείς ότι είσαι πιο υγιής από εμένα, επειδή είσαι πιο αδύνατος;», είπε και πρόσθεσε: .

«Συμφωνώ, όταν η παχυσαρκία είναι άρρωστη και δεν μπορεί ένας άνθρωπος να κινηθεί. Εγώ έχω χάσει κάποια κιλά, το οποίο έγινε τυχαία. Δεν τα έχασα ούτε για γκόμενο, ούτε για τη δουλειά, ούτε για τίποτα».

Τέλος, αναφέρθηκε στα media τα οποία κατά τη γνώμη της έχουν μεγάλη ευθύνη για τα στερεότυπα που επικρατούν σήμερα γύρω από τους ανθρώπους με περιττά κιλά.

«Είχαμε τα media, τα οποία ποινικοποιούσαν το γούστο. Έλεγαν “έλα τώρα, δεν μπορείς να γουστάρεις τη χοντρή, απαγορεύεται”» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2023: Έτσι θα ανεβεί στη σκηνή ο Victor Vernicos (Video)

Μέγκαν Μαρκλ: Η αλλαγή στην εμφάνισή της που προκάλεσε καβγά στο διαδίκτυο – «Θέλει απεγνωσμένα να γίνει Κέιτ Μίντλετον» (Photo)

Ράσελ Κρόου: «Το αρχικό σενάριο του Μονομάχου ήταν… σκουπίδι» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα