Καταπατημένο το ένα τρίτο των ακινήτων της ΕΤΑΔ

Το ένα τρίτο των 70.000 ακινήτων της ΕΤΑΔ είναι καταπατημένα. Μάλιστα, σε δείγμα 500 ακινήτων το 70% δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας, δηλώνει το Υπερταμείο.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης σημειώνει ότι το πρόβλημα αυτό θα το λύσει με τον «καλό» ή τον «κακό» τρόπο.

Η αναζήτηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ, σημείωσε, δεν είναι εύκολη υπόθεση και «το γεγονός ότι έχουμε συντάξει λίστα των ακινήτων δεν σημαίνει ότι μας δίνει μία πλήρη εικόνα

της κατάστασης». «Θέσαμε σε εφαρμογή ένα πιλοτικό πρόγραμμα με 500 ακίνητα.

Από αυτά για τα 350 ακίνητα δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας» καθώς απουσιάζουν σημαντικά χαρτιά, ενώ για τα υπόλοιπα 150 προχώρησαν στην αξιολόγησή τους και εντόπισαν μόλις τα 40 ακίνητα.

Η αναζήτηση της κρατικής περιουσίας θα γίνει με «καλούς» ή με «κακούς» τρόπους, όπως η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η διοίκηση του Υπερταμείου θέλει να κατηγοριοποιήσει τα ακίνητα σε τουριστικά, βιομηχανικά και οικιστικά για να μπορέσει στη συνέχεια να αναζητήσει εξειδικευμένες εταιρείες για την αξιοποίησή τους. Ο Δημητριάδης αναφέρθηκε στον Δήμο Βουλιαγμένης, όπου βρίσκονται πολλά ακίνητα της ΕΤΑΔ.

Είπε ότι «βρισκόμαστε σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή για την Ακτή Βουλιαγμένης, για την οποία θα γίνει ένας διεθνής διαγωνισμός πιθανότητα μέσα στο έτος».

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στη διαδικασία πώλησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, ο Δημητριάδης είπε ότι υπάρχουν τέσσερις υποψηφιότητες, σημειώνοντας ότι οι οικονομικές προσφορές θα ζητηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι οι κοινοπραξίες:

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – GMR Airports Limited,

● Μυτιληναίος Α.Ε. – Corporation America Airports S.A.,

● Egis Airport Operation – AKTOR Concessions Single Member S.A. – Aéroports de la Cote d’Azur

● και Fraport AG – Delta Airport Investments A.E. – Πηλέας Α.Ε.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να συνεργαστεί με εξειδικευμένες εταιρείες του κλάδου των ακινήτων για την αξιοποίηση της περιουσίας του.

Ο Δημητριάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτιάξει ένα πακέτο ακινήτων σημαντικής αξίας με σκοπό τη δημιουργία ΑΕΕΑΠ και στη συνέχεια να περάσει το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για την προσέλκυση στην κάλπη αναποφάσιστων και νέων

Εκλογές 2023: Αλλαγές στο παρά πέντε

Κουτσούμπας: Ρεαλιστικός στόχος η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα