«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Αθήνα από την νεροποντή – Μήνυμα από το 112 (photos/videos)

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρή νεροποντή πλήττει από το πρωί της Πέμπτης (26/1) την Αθήνα, προκαλώντας πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας σε δρόμους της πόλης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης υδάτων.

Σύμφωνα με ενημέρωση απο την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

-Επι της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την

οδό Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιας.

-Επι της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Χαμοστέρνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.

-Επι της Νέας Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα) στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος.

-Επί της οδού Ωκεανίδων από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπρόπυργο.

Οι προγνώσεις κάνουν λόγο για έντονα και επικίνδυνα φαινόμενα που θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή (27/1).

Μαλλον το παει για βροχη pic.twitter.com/Y4xL7PGsdX

— Τσιρτού (@aivatzidou) January 26, 2023

Καλημέρα εκ νέου…

Νέα Σμύρνη… με βροχή… pic.twitter.com/xCGyD1sgBU

— Κάτσικας Μιχάλης (@KatsikasMichal1) January 26, 2023

Συγκεκριμένα για την Αθήνα, μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες και μεγάλες σε διάρκεια, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα.

«Έρχονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική σε λίγη ώρα, το σύστημα που φτάνει είναι ισχυρό», έγραψε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε ότι «η Αττική επηρεάζεται ήδη από τώρα, ενώ το σύστημα θα απομακρυνθεί αργά το απόγευμα».

2/2 Η κίνηση όλης της διαταραχής που κατευθύνεται ανατολικότερα και το βράδυ θα έχει φτάσει στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Περισσότερα στην επικαιροποίηση το μεσημέρι . Ακολουθείτε οδηγίες @GSCP_GR @EMY_HNMS pic.twitter.com/DPEb7zOJ7I

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) January 26, 2023Μήνυμα από το 112 στην Αττική

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε -λιγο πριν τις 11 το πρωί- μήνυμα στους κατoίκους της Αττικής για τη σφοδρή καταιγίδα που πλήτει το λεκανοπέδιο.

Στο μήνυμα που έφτασε στα τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες οδηγίες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Ζάκυνθος: Πλημμύρες και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει απο χθες στη Ζάκυνθο με κύριο χαρακτηριστικό τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

Από χθες το μεσημέρι ξεκίνησαν να εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της Ζακύνθου και συγκεκριμένα, σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη.

Οπως αναφέρει το imerazante.gr η πυροσβεστική Ζακύνθου έλαβε 20 κλήσεις για βοήθεια, έγιναν τρεις αντλήσεις υδάτων από σπίτια ενώ και 12 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημείο.

Χρειάστηκε να σταματήσει και η κυκλοφορία των οχημάτων για κάποιες ώρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες από τις αρχές (Π.Ε. Ζακύνθου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Τμ. Πολιτικής Προστασίας) για την απορροή των υδάτων και την απομάκρυνση φερτών υλικών. Επίσης, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στο Αργάσι και έκλεισε για ώρα ο δρόμος προς Βασιλικό.

Μάλιστα από νωρίς είχε φουσκώσει το ποτάμι του Αγίου Χαλαράμπη από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Ακόμα στην περιοχή της Λιθακιάς από την έντονη βροχόπτωση έπεσε στον δρόμο μια πέτρινη μάντρα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές Άγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Τσιλιβή και Σαρακινάδο.

Οι αρχές σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, ανακοίνωσαν την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία για σήμερα Πέμπτη (26/1). Την απόφαση πήρε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα νησιά των Επτανήσων.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνίδα πήγε στην Ιταλία και ζήτησε κέτσαπ για την καρμπονάρα της – Δείτε τι απάντηση πήρε! (Video)

Λινού για ιώσεις: «Να πάρουμε άμεσα μέτρα – Με μάσκες τα παιδιά στα σχολεία» (video)

Θεσσαλονίκη: Με τους μάρτυρες κατηγορίας συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη

Keywords
Τυχαία Θέματα