Καταδίκη Γ. Καραμέρου για συκοφαντική δυσφήμιση του Θ. Τζήμερου

Πολιτική

 

Μετά από αρκετές αναβολές, εκδικάσθηκε την Τετάρτη 16/9, η μήνυση που υπέβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, Θάνος Τζήμερος, κατά του πρώην  Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Καραμέρου με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. 

Η υπόθεση αφορούσε tweets στα οποία ο καταδικασθείς ισχυριζόταν ότι ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε

την τότε Περιφερειακή Σύμβουλο και μέλος του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού. Το δικαστήριο έκρινε πως τα σχετικά tweets του καταδικασθέντος έγιναν σκοπίμως, εν γνώσει του ότι ψεύδεται, με σκοπό τη δυσφήμιση του Θ. Τζήμερου και την πολιτική του εξόντωση.

Η υπόθεση αφορούσε ένα γεγονός που έλαβε χώρα στις 11ης Μαΐου 2017 όταν ο κος Τζήμερος ξεκόλλησε και πέταξε σε κάδο απορριμμάτων τις αφίσες του ΠΑΜΕ που είχαν κολληθεί στους τοίχους του διαδρόμου που οδηγεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Συγκοινωνιών όπου γινόταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ακολούθησαν κάποια επεισόδια μικρής έκτασης με στελέχη του ΚΚΕ ποu αντέδρασαν έντονα σε αυτή την ενέργεια. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΗΜΙΟΥΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, η πρόεδρος συμφώνησε, και στον Γ. Καραμέρο επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση, δηλαδή το δικαστήριο δέχθηκε πως ο καταδικασθείς ήξερε ότι η “πληροφορία” που μετέδιδε ήταν ψευδής. Να σημειωθεί ότι δεν είχε προσέλθει κανείς ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γ. Καραμέρου, και η κλήτευση της κας Μπαλού διατάχθηκε από το ίδιο το δικαστήριο. Αντί όμως να βοηθήσει τον Καραμέρο, τον “έκαψε” με την αδυναμία της να περιγράψει τι ακριβώς υπέστη και με τις αντιφάσεις στις οποίες περιέπεσε.

Γιώργος ΚαραμέροςΘάνος ΤζήμεροςκαταδίκηΑλεξάνδρα ΜπαλούHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα