Κασιδιάρης: Είχε και άλλη εναλλακτική στρατηγική για την είσοδό του στην Βουλή αν ο Άρειος Πάγος έβαζε μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν αποφασισμένος να «μπει» με κάθε τρόπο στη Βουλή, μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στην κάθοδο του κόμματος «Έλληνες» στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κασιδιάρης

είχε και τρίτο κόμμα έτοιμο, το οποίο θα κατέβαινε στις εκλογές σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος στους έδινε το πράσινο φως στους «Σπαρτιάτες» για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Στις 8 Ιουνίου στον Άρειο Πάγο εξετάζονταν οι αιτήσεις του κόμματος «Έλληνες», με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, του κόμματος «Σπαρτιάτες» και ενός μικρότερου κόμματος. Οι «Έλληνες» δεν κατάφεραν να πάρουν έγκριση από τον Άρειο Πάγο, ενώ στους «Σπαρτιάτες» δόθηκε η άδεια να κατέβουν στις εκλογές.

Την ημέρα εκείνη, ανάμεσα στα δεκάδες κόμματα που ήλπιζαν να πάρουν την έγκριση του Αρείου Πάγου για να κατέβουν στις εκλογές του Ιουνίου, βρισκόταν και ο νομικός εκπρόσωπος ενός ακόμη μικρού κόμματος, το οποίο φέρεται να ήταν το…δεύτερο κρυφό κόμμα που θα λειτουργούσε ως δεύτερος δούρειος ίππος για τον έγκλειστο Hλία Kασιδιάρη.

Tο δεύτερο κρυφό κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πρόκειται για ένα μικρό πατριωτικό κόμμα, που δεν έχει πολιτική δράση, μέλη ή γραφεία. Τα χρόνια ο αρχηγός του είναι γνώριμο πρόσωπο στην ακροδεξιά κοινότητα της χώρας μας. Το κόμμα αυτό, που πήρε τελικά την έγκριση, θα ενεργοποιούνταν μόνο αν οι Σπαρτιάτες κόβονταν από τα…ραντάρ του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Οι Σπαρτιάτες όμως πήραν έγκριση, έτσι ο δεύτερος δούρειος ίππος, δηλώνοντας ξαφνικό τυπογραφικό κόλλημα, δεν κατέβασε καν ψηφοδέλτια στις εκλογές του Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής, Πάρις Κιουρτζίδης, ο οποίος δήλωσε την στήριξή του στους Σπαρτιάτες, επιβεβαιώνει τη μεθόδευση του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής.

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης επέλεξε δυο πολιτικά κόμματα προκειμένου να ξεπεράσει το φασιστικό, λέω εγώ, εμπόδιο που έβαζε η ελληνική δικαιοσύνη να κατέβει στις εκλογές. Σχεδίασε δυο πολιτικούς σχεδιασμούς για ξεπεράσει το εμπόδιο του Αρείου Πάγου. Πέρασαν και τα δυο, αλλά επέλεξε το πιο συγκροτημένο κόμμα και είχε το καλύτερο όνομα να συμμετέχει στις εκλογές», αναφέρει το ant1news.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Τεμπονέρα για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές – «Πόρτα» από την Χαριλάου Τρικούπη

ΠΑΣΟΚ: Δέκα ερωτήματα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Διεθνής Αμνηστία για ενδεχόμενη αποχώρηση Frontex: Έχει ήδη καθυστερήσει

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασιδιάρης, Είχε, Βουλή, Άρειος Πάγος, Σπαρτιάτες,kasidiaris, eiche, vouli, areios pagos, spartiates