Καρφιά Φίλη: Το Συνέδριο να πει «όχι» στον αρχηγισμό, στην «αποϊδεολογικοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και την «ασπόνδυλη ταυτότητα»

Η υπερδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη «δε θα πέσει σαν ώριμο φρούτο», θα τη ρίξουμε εμείς και τα κινήματα είπε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην Ολομέλεια του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι οι εκλογές θα κριθούν από το ποιος θα θέσει τα πραγματικά διακυβεύματα και αυτός είναι ο τρόπος να ανατραπεί η

πολιτική ηγεμονία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κι επιπλέον «θα μπουν προ των ευθυνών τους οι άλλες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, όπως σωστά είπε ο σ. Τσίπρας».

Σημείωσε πως για να οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει καθαρά για τους μνημονιακούς καταναγκασμούς. «Δεν είναι μόνο οι καταναγκασμοί τους οποίους υπαινίχθηκε χτες ο σ. Τσίπρας, αλλά και αυτά που δεν κάναμε ή ανεχτήκαμε παρά τις δεσμεύσεις μας» είπε όπως οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, τα ΜΜΕ και την ΕΡΤ, τις εξορύξεις, τον East Med, την ασυδοσία του Καμένου «αλλά και άλλα, μαζί με συμπεριφορές που έπληξαν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην πανδημία άφησε αιχμές μεταξύ άλλων για τον Παύλο Πολάκη λέγοντας «δώσαμε μεγάλη μάχη  για τον εμβολιασμό, τις πατέντες, τη στήριξη  του ΕΣΥ» και «θα ήμασταν ακόμα πιο αποτελεσματικοί αν δεν υπήρχαν κάποιες φάλτσες φωνές στο  θέμα των εμβολίων, που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Επίσης, άφησε αιχμές για υποχώρηση του προσφυγικού από την κεντρική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μάλιστα είπε «με προβληματίζει η εξαφάνιση του Προσφυγικού και των εγκληματικών επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο και τον Έβρο από τον κεντρικό πολιτικό λόγο του Προέδρου μας».

Κάλεσε τους συντρόφους του να μην δεχτούν να εγκαταλείψουν τον ριζοσπαστισμό της Αριστεράς «για να κυνηγήσουμε τη χίμαιρα ενός απροσδιόριστου κέντρου, που συμπιέζεται μάλιστα σε συνθήκες κρίσης». «Να μην ενσωματωθούμε» είπε «στην κανονικότητα της κρίσης, των υπερεξοπλισμών των RAFALE και των F35,  των ιδιωτικοποιήσεων ακόμη και του δικού μας Μνημονίου, των επενδύσεων τύπου Ελληνικό ή Fraport, των ξεπερασμένων πολιτικών προτύπων του παλιού δικομματισμού».

Πιο ειδικά σε σχέση με τα οργανωτικά επίδικα του συνεδρίου άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας και κάλεσε το κόμμα «να μην προχωρήσουμε  σε μια στρατηγικού χαρακτήρα μεταμόρφωση του πολιτικού μας υποκειμένου με οδηγό τον αρχηγισμό, τη ρευστοποίηση της κομματικής μας συγκρότησης και έναν ανερμάτιστο πολυσυλλεκτισμό, που υποκλίνεται βαθιά στον κυβερνητισμό και στην εξουσία ως αυτοσκοπό».

Μίλησε για «μετάλλαξη που δρομολογήθηκε από το βράδυ των εκλογών» και διερωτήθηκε πόσο έχει συμβάλλει στην ενίσχυση της πολιτικής δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ. Διερωτήθηκε επίσης «γιατί η ραγδαία φθορά της ΝΔ δεν έχει ακόμη δημιουργήσει ισχυρό ρεύμα νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ» και προειδοποίησε πως κάτι τέτοιο δε θα επιτευχθεί «αντιγράφοντας τις διαδικασίες των συστημικών κομμάτων για την εκλογή αρχηγού».

Σημείωσε ότι το κόμμα έχει το ιστορικό καθήκον να πει «όχι» στην «αποϊδεολογικοποίηση και την ασπόνδυλη ταυτότητα». Γιατί αυτό «θα το πληρώσει και η Αριστερά και η κοινωνία».

Ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει ξανά «τη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου για τον Σοσιαλισμό. Της ισχυρής Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής ταυτότητας». Να είναι ένας  ΣΥΡΙΖΑ «ριζοσπαστικός και ανανεωτικός, ένα μεγάλο κόμμα αγώνων και διακυβέρνησης, ένα κόμμα ενεργών μελών και όχι ψηφιακών εγγραφών, πελατών βουλευτικών γραφείων ή ψηφοφόρων συνεδριακής χρήσης. Χωρίς δάνεια και εισπηδήσεις σε άλλες πολιτικές παραδόσεις. Με εμπιστοσύνη στην πολιτική διαδρομή και προσφορά της Αριστεράς στον τόπο. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει να ξανακυβερνήσει την Ελλάδα. Για να είναι η δεύτερη φορά Αριστερά πολύ καλύτερη από την πρώτη».

Διαβάστε επίσης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέο ιατροδικαστικό εύρημα στα ούρα της Τζωρτζίνας καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της– Συγκλονίζουν οι καταθέσεις νοσηλευτών

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πιθανόν να διαρκέσει έως το τέλος του 2022, λένε οι ΗΠΑ

Μοναδικός υποψήφιος για τις εκλογές της ΕΠΟ ο Μπαλτάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα