Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση ολοκληρώνει ό,τι άφησαν στη μέση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση προωθεί το ξήλωμα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης για να υλοποιηθεί η στρατηγική επιδίωξη της αστικής τάξης για έναν εργαζόμενο φτηνό χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. «Είναι η ολοκλήρωση του έργου που είχαν αφήσει στη μέση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καραθανασόπουλος

κατήγγειλε την κυβέρνηση για καιροσκοπισμό, αφού όπως είπε αξιοποιεί την επιχειρηματολογία των προηγούμενων κυβερνήσεων, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει χωρίς ντροπή ότι τα 2/3 του δημόσιου χρέους προέρχονται από τη χρηματοδότηση της Ασφάλισης. Προειδοποίησε ότι με το νομοσχέδιο προωθείται η ιδιωτική ασφάλιση, καταργείται η κρατική συμμετοχή, η αύξηση του εργάσιμου βίου, η αύξηση των εισφορών, η μείωση των συντάξεων, ενώ καταβαραθρώνεται το ποσοστό αναπλήρωσης.

Σε ό,τι αφορά το Φορολογικό, είπε ότι αυτό που συζητιέται δεν είναι το συνολικό πακέτο, αφού δεν περιλαμβάνει τα μέτρα που σχετίζονται με την έμμεση φορολογία, όπως η αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση του Ειδικού Φόρου στη βενζίνη και στο φυσικό αέριο μόνο για τη λαϊκή κατανάλωση, ενώ την ίδια στιγμή αφήνει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και προωθεί νέα προνόμια.

Μεταξύ άλλων, κάλεσε τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους οργανώνοντας την πάλη τους για γενικότερες ρήξεις και ανατροπές που είναι σήμερα αναγκαίες.

Πηγή: 902.gr

Νίκος ΚαραθανασόπουλοςΒουλήΚΚΕΑσφαλιστικόφορολογικόHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα