Καναδάς: Σύροι πρόσφυγες συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τα θύματα της πυρκαγιάς

ΚΟΣΜΟΣ

Τη βοήθειά τους στα θύματα της πυρκαγιάς προσφέρουν οι πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στον Καναδά.

Τουλάχιστον 1.600 σπίτια «κατάπιε» η φωτιά στο Φορτ ΜακΜάρεϊ και χιλιάδες οικογένειες εγκατέλειψαν την περιοχή. Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα ίδρυσαν το Σύλλογο Υποστήριξης, με σκοπό να στηρίξουν όσους επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Οι πρόσφυγες συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής για τους κατοίκους του Φορτ ΜακΜάρεϊ, αλλά και παιχνίδια για τα παιδιά που άφησαν πίσω τις εστίες τους.

«Έχουμε βρεθεί στην ίδια θέση. Χάσαμε όλα μας τα

υπάρχοντα μέσα σε δευτερόλεπτα, μπορεί όχι από φωτιά, αλλά είναι το ίδιο», λέει η Rita Khanchat, που συμμετέχει στις προσπάθειες των Σύρων για τη στήριξη των θυμάτων της πυρκαγιάς. «Χάθηκαν όλα τα αγαπημένα μου πράγματα. Δε μπορείς να τα αναπληρώσεις κι αυτό μπορεί να είναι πιο θλιβερό από το να χάνονται πόρτες και παράθυρα», συμπληρώνει η Rita που δηλώνει ότι θα κάνουν τα πάντα για τους Καναδούς, όπως έπραξαν κι αυτοί. Ο γιος της Rita δωρίζει μαζί με άλλα παιδιά παιχνίδια.

«Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τι σημαίνει να χάνεις τα πάντα. Είναι πολύ συγκινητικό να χαρίζουν από τα λίγα που έχουν για να τους ανταποδώσουν το καλό», λέει ο συνιδρυτής του συλλόγου, Saima Jamal.

Από το Νοέμβριο του 2015, ο Καναδάς έχει δεχτεί στο έδαφός του περισσότερους από 25.000 Σύρους και έχει συγκεντρώσει περίπου ένα δις δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των προσφύγων.

Πηγή: Independent

ΚαναδάςπυρκαγιάΦορτ ΜακμάρεϊπρόσφυγεςΣύροι πρόσφυγεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα