Κακοκαιρία: «Βροχή» τα προβλήματα στην Αττική – Ποιες περιοχές τίθενται σε «κόκκινο» συναγερμό (Photos/Videos)

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα έπληξε την Αττική η κακοκαιρία που ξεκίνησε από τη Δυτική Ελλάδα και επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα.

Δύσκολες ώρες αναμένονται για τις Κυκλάδες, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, περιοχές για τις οποίες έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός». Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, η πιο δύσκολη μέρα είναι η Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

(ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) από τις πρώτες πρωινές ώρες της 27/1 σε #Δωδεκάνησα

Περιορίστε μετακινήσεις σε απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/rhGuJbyuPh

— 112 Greece (@112Greece) January 26, 2023Πού έπεσαν μεγάλα ύψη βροχής

Σημαντικές βροχοπτώσεις αλλά και καταιγίδες καταγράφηκαν στην Αττική την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού έως τις 16:40 καταγράφηκε στα Βίλια και ήταν ίσο με 68 χιλιοστά, όπως καταγράφεται και στον σχετικό χάρτη.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας με τοπικά έντονα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στις Σποράδες. Σύμφωνα με το meteo, το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης έχει καταγραφεί στο μετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στις Κροκεές Λακωνίας και είναι ίσο με 146 χιλιοστά. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 13:30.

Πλημμύρες στους δρόμους της Αθήνας

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, η οποία είχε διακοπεί λόγω καθίζησης.

Η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου, στο ρεύμα προς Πειραιά, διεξάγεται μόνο από την δεξιά λωρίδα λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Επιπρόσθετα, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου-Σχίνου.

Τέλος, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βραυρώνος, στην Κερατέα, στη θέση «γεφυράκι Βρύση».

Πλημμύρισε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα

Η έντονη βροχή που πέφτει από νωρίς το πρωί στην Αττική και βασικά η έλλειψη υποδομών είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας.

Το προαύλιο του σχολείου αλλά και η αίθουσα διδασκαλίας έχουν γεμίσει με πολλά νερά ενώ κρίθηκε σκόπιμη η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση των παιδιών, για λόγους ασφαλείας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο σχολείο είχε πλημμυρίσει και στο παρελθόν.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης, πατέρας ενός κοριτσιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Παρασκευή στην Αττική, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Σοβαρότατα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, ενώ και ο σιδηρόδρομος σχεδόν υπολειτουργεί λόγω τεχνικών προβλημάτων εξαιτίας των οποίων προκαλούνται καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις σε δρομολόγια.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης για κάποια λεπτά διακόπηκε το σύνολο των δρομολογίων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, καθώς τα τρένα της Γραμμής 1 είχαν ακινητοποιηθεί σε όλους τους σταθμούς, εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που σημειώθηκε στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) Ειρήνης.

Στη συνέχεια άρχισαν να κυκλοφορούν ξανά, αλλά περίπου στο μισό δίκτυο. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια άρχισαν να γίνονται αρχικά μόνο στο τμήμα Ομόνοια – Πειραιάς και αντίστροφα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι συρμοί έφταναν έως το σταθμό Άνω Πατήσια και περίπου στις 14.10 η κυκλοφορία των τρένων αποκαταστάθηκε στο σύνολο του δικτύου.

Προβλήματα, όμως, σημειώθηκαν και στις άλλες δύο γραμμές του μετρό τη 2 και την 3. Αιτία ήταν οι συνεχείς πτώσεις τάσης σε υποσταθμούς ρεύματος της ΔΕΗ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των δύο γραμμών. Ωστόσο σε καμία από τις συγκεκριμένες γραμμές δεν παρατηρήθηκε διακοπή λειτουργίας. Τελικώς, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ και αυτό το ζήτημα, το οποίο οφείλεται στον ΔΕΔΔΗΕ, αποκαταστάθηκε.

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια σημειώθηκαν και σε ορισμένες γραμμές των οδικών μέσων, χωρίς ωστόσο η ΟΣΥ να προβεί σε κάποια ενημέρωση για πιο εκτεταμένα προβλήματα.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Συνολικά 394 κλήσεις έχει λάβει από την Τετάρτη το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Οι κλήσεις, αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις συνανθρώπων μας προς ασφαλή σημεία.

Όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στην Αττική όπου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 204 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 113 περιπτώσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, μεταφορές ατόμων, κυρίως οδηγών, προς ασφαλή σημεία. Ακόμη, 100 κλήσεις δέχθηκαν στη Ζάκυνθο, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 30 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Ο κ. Αρτοποιός επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινόμενων.

Συνολικά την Πέμπτη, όπως είπε, έχουν εκδοθεί από το πρωί 5 προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους Αττικής, Εύβοιας, Μαγνησίας, Σποράδων, Κέρκυρας, Παξών , Βορειανατολικού Αιγαίου, της Θάσου καθώς και προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Τρίπολης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως και την Παρασκευή, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή το πρωί στα Δωδεκάνησα. Για το λόγο αυτό αναμένεται να εκδοθεί ένα ακόμη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των νησιών αυτών.

«Σε όλα τα μηνύματα από το 112 απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινόμενων. Ανάλογα με την ενημέρωση από την ΕΜΥ θα αξιολογηθεί εκ νέου η πορεία της κακοκαιρίας. Όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε ετοιμότητα. Επαναλαμβάνουμε την ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες πέραν των οδηγιών του 112. Παρακαλούμε πολύ παραμείνετε πολύ προσεκτικοί. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως αναγκαίες αν βρίσκεστε στις περιοχές όπου εξελίσσονται τα επικίνδυνα φαινόμενα. Λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας. Τονίζουμε ότι για οποιαδήποτε μετακίνησή μας είναι σημαντικό να είμαστε και να παραμένουμε ενημερωμένοι για την εξέλιξη της κακοκαιρίας αλλά και της βατότητας του οδικού δικτύου», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην εξελισσόμενη κακοκαιρία με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των συναρμόδιων φορέων αλλά και με επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Και η ΕΛΑΣ συνιστά στους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν, θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών της Τροχαίας, καθώς και άλλων συναρμόδιων Αρχών. Επίσης, όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, στην ιστοσελίδα της υπάρχει ειδική ενότητα για τα σημεία όπου διακόπτεται η κυκλοφορία, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια.

«Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, εστάλη και 112 για το λεκανοπέδιο, είναι σε εγρήγορση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών για την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Αττική.

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς θα συνεχιστούν οι καταιγίδες.

Αυτό το κύμα ισχυρών καταιγίδων αργότερα αναμένεται να μετατοπιστεί προς τα ανατολικά βορειοανατολικά και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές.

Επίσης, θα χιονίσει στα περισσότερα ορεινά και θα δούμε τα χιόνια να κατεβαίνουν σε υψόμετρο και προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα. Ενδεικτικό υψόμετρο είναι τα 400 μέτρα και πάνω από το ύψος της Λαμίας και πιο βόρεια.

Και αύριο, Παρασκευή ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος, ενώ το Σάββατο από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την δυτική Ελλάδα, με τον καιρό να βελτιώνεται σταδιακά.

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την νέα πρόβλεψη της ΕΜΥ, σημαντική επιδείνωση με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται έως και την Παρασκευή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Την Πέμπτη (26-01-2023)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

– μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

– από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με εξασθένηση από το απόγευμα.

– από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ

– από το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία

– από νωρίς το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

– στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω)

– στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω)

– στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω)

– από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω).

3. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή (27-01-2023)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Έως και τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τις ανατολικές Κυκλάδες και έως τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

3. Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Προβλήματα και στην περιφέρεια

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω της κακοκαιρίας, υπάρχουν στους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λακωνίας.

Την ίδια ώρα, κατολίσθηση σημειώθηκε από την κακοκαιρία την Πέμπτη (26/1) στα όρια δήμων Ναυπακτίας – Θέρμου.

Όπως μεταδίδει το nafpaktianews από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς λίγο νωρίτερα, από το συγκεκριμένο σημείο είχε περάσει σχολικό λεωφορείο.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το “112” εστάλη σε Κέρκυρα, Σποράδες, Μαγνησία, και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Αντίστοιχο μήνυμα και για την Τεγέα και το Κορύθιο Αρκαδίας.

Απεγκλωβισμοί ανθρώπων από σπίτια και αυτοκίνητα, πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, καθώς και συνεχείς διακοπές ρεύματος είναι το σκηνικό που επικρατεί από το βράδυ της Τετάρτης στη Ζάκυνθο, λόγω της κακοκαιρίας. Με μπουλντόζες, καθώς η περιοχή είχε πλημμυρίσει, έγινε από την πολιτική προστασία, η επιχείρηση απεγκλωβισμού, 50 Ρομά από καταυλισμό του νησιού, καθώς κινδύνευαν να πνιγούν. Λόγω του όγκου νερού που έπεσε από την Τετάρτη στο νησί τα φρεάτια βούλωσαν από σκουπίδια και φερτά υλικά με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και αυλές.

Στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα χιονίζει από τη νύχτα. Σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο εργάζονται πυρετωδώς μηχανήματα αποχιονισμού και μπουλντόζες, προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ασφαλείς για τους οδηγούς, ενώ γίνονται και ρίψεις αλατιού. Το χιόνι έφτασε και στην πόλη των Ιωαννίνων. Αστυνομικοί της τροχαίας ενημερώνουν του οδηγούς για τα σημεία που χρειάζονται αλυσίδες. Νωρίς το πρωί πάντως έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για νταλίκες και φορτηγά τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί στα διόδια του Δροσοχωρίου.

Ειδυλλιακό είναι το τοπίο στο Χορτιάτη όπου από τα ξημερώματα άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες. Ενθουσιασμένοι είναι και οι κάτοικοι που επιτέλους είδαν χιόνι έστω και τέλος του Γενάρη. Ο Δήμος έχει μοιράσει αλάτι σε όλες τις κοινότητες, κυρίως σε όσους μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και σε σχολεία και δημόσια κτίρια. Χιόνι έχει πέσει και στην περιοχή του Φιλύρου, αλλά και στο Ασβεστοχώρι.

Στη Φλώρινα στα λευκά ντύθηκαν η τοπική κοινότητα Κέλλης στο Αμύνταιο, καθώς και η περιοχή Πισοδέρι. Η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται με χειμερινά ελαστικά ή αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων. Τα σχολεία στον δήμο της Φλώρινας άνοιξαν την Πέμπτη μια ώρα αργότερα από την κανονική και δύο ώρες μετά στον δήμο Πρεσπών. Δύο ώρες αργότερα, στις 10:00 άνοιξαν τα σχολεία Α’ & Β’ /θμιας εκπαίδευσης στην Πρέσπα, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή.

Το «112» έστειλε στις 13.00 μήνυμα στους χιλιάδες κατοίκους του Βόλου, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στη Μαγνησία γενικότερα, με την προτροπή να περιοριστούν οι μετακινήσεις ενώ έχουν ήδη προκληθεί μικρά προβλήματα στην κυκλοφορία σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου. Στον Βόλο βρέχει συνεχώς από το απόγευμα της Τετάρτης και συνεχίζεται η βροχόπτωση, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα.

Στο Πήλιο πέφτει πυκνό χιόνι, αλλά ο συνεχής αποχιονισμός του οδικού δικτύου και κυρίως στο άξονα Βόλου-Χανίων -Ζαγοράς διατηρεί τους δρόμους καθαρούς, ενώ παράλληλα μηχανήματα ρίχνουν και αλάτι για να μην παγώσει το οδόστρωμα. Η χιονόπτωση συνεχίζεται στα Χάνια, όπου το ύψος του χιονιού έχει φθάσει σχεδόν τα 10 εκατοστά, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες αγγίζει τα 25 εκατοστά. Η κακοκαιρία στην περιοχή συνεχίζεται και η χιονόπτωση έχει επεκταθεί και σε χαμηλότερα υψόμετρα και χιονίζει από την Πορταριά και πάνω.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους της Εύβοιας, προειδοποιώντας τους: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες σε #Εύβοια

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/rhGuJbyuPh

— 112 Greece (@112Greece) January 26, 2023

Κλειστά θα είναι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νησί της Ρόδου με απόφαση που εξέδωσε ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης. Η απόφαση εκδόθηκε επειδή -σύμφωνα με τις προβλέψεις- αναμένεται ότι να επικρατήσουν ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι. Παρόμοια απόφαση εκδόθηκε και στη Σύμη.

Κεντρική Μακεδονία: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητες είναι σύμφωνα με την Αστυνομία οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται στην Ημαθία, σε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού ΘεσσαλονίκηςΚοζάνης, στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου & 3- 5 Πηγαδιών, στο Κιλκίς, στις επαρχιακές οδούς Γρίβας – Καστανερής και Γουμένισσας – Ομαλού, προς τα χιονοδρομικά κέντρα Βόρα (Πέλλα) και Ελατοχωρίου (Πιερία) καθώς και στη Χαλκιδική στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου – Βαρβάρας και Νεοχωρίου – Ολυμπιάδας.

Μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, σε ισχύ παραμένουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στην δημοτική οδό Παλαιού Προδρόμου-Κουλούρα Ημαθίας ( λόγω καθίζησης γέφυρας στο ρέμα Κρασοπούλι) και Καστανερής – Λιβαδειών Κιλκίς λόγω καθίζησης μέρους του οδοστρώματος.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Παρασκευή στην Αττική

Κακοκαιρία: Πλημμύρισε το προπονητήριο του Μίλτου Τεντόγλου στο ΟΑΚΑ (Video)

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Ήρθαν να σκοτώσουν – Κοκάλωσα όταν είδα το δρεπάνι»

Keywords
τίθενται, αττικη, προβληματα, τίθενται, διακοπη ρευματος, διακοπες ρευματος, ελλαδα, αιγαιο, αθηνα, meteo.gr, πειραιας, κερατεα, συγκεκριμένο, facebook, σχολεια, μετρο, δεη, οφείλεται, δεδδηε, οσυ, ΕΜΥ, νέα, συμμετοχή, ελασ, καιρος, καστορια, κερκυρα, διοδια, φλώρινα, θεσσαλονικη, κοζανη, ισχύ, οακα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, ομαδα διας, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, www.facebook.com, www.meteo.gr, meteo, τελος ακινητων, οφειλετες δημοσιου, 600 δις, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αξιολογηση, αστυνομικο τμημα, ξανα, δεδδηε, χιονι, χιονια, χιονοδρομικα, οσυ, φλώρινα, αστυνομια, αυτοκινητα, δωδεκανησα, εθνικη, ευβοια, θρακη, κυκλαδες, νησι, νησια, οακα, πηλιο, υψος, χαλκιδικη, ωρα, αλατι, αμυνταιο, ασβεστοχωρι, βιλια, βορεια, βραδυ, βρισκεται, βροχη, βορα, γινονται, γριβας, δημος, δρομολογια, δικτυο, δικτυα, δυτικη μακεδονια, δυτικη ελλαδα, δυτικη, εγινε, εγρηγορση, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, ελασ, ελαστικα, ελλειψη, ενημερωση, εργα, εξελιξη, ευθυνη, ζακυνθο, ιδια, ημαθια, υπηρεσιες, θαυμα, θεσσαλια, κυμα, κινηση, κυρια, κιλκις, κτιρια, λευκα, λειτουργια, λεωφορειο, λογο, μακεδονια, μηνυματα, νηπιαγωγειο, νυχτα, νηπια, ξημερωματα, ομαδα, ομονοια, ορια, οφείλεται, οχηματων, πεμπτη, πρωι, ρευμα, ριψεις, ρομα, σαββατο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμη, συμμετοχή, σπιτια, σχολειο, τεγεα, τμημα, τρενα, ισχύ, υψομετρο, φορτηγα, χιονοδρομικα κεντρα, ιωαννης, ωρες, ασφαλεια, αυλες, μποφορ, επικινδυνα καιρικα φαινομενα, ερωτησεις, ηπειρωτικα, ηπειρο, χωρα, ιδιαιτερα, σπυρος, υλικα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα