Κακοκαιρία «Bogdan»: Επιδείνωση με βροχές καταιγίδες και χαλάζι – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα (Videos)

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα, στα δυτικά και βόρεια, ενώ πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα δυτικά και μικρή άνοδος στα ανατολικά και νότια.

Η κακοκαιρία Bogdan δείχνει από χθες τα δόντια της, ενώ από το νωρίς το πρωί, σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τα δυτικά της χώρας. 

Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε χθες, Δευτέρα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες

θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών και χαλάζι.

Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί θα πνέουν με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα εώς τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις στην Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στη Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25, στην Ήπειρο από 7 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 28-30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 23-24 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 13 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στην Αττική με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά του νομού ΄έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς.

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα πλήξουν:

Το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα καιΤη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από το πρωί εκδηλώνονται βροχές στο Ιόνιο και στην Ήπειρο, ενώ στις ίδιες περιοχές ο κίνδυνος εμφάνισης ανεμοστρόβιλων είναι ισχυρός.

Διαβάστε επίσης:

Μεσσηνία: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση το τεσσάρων μηνών βρέφος – Στον ανακριτή σήμερα ο πατέρας (Video)

Έκαψαν αυτοκίνητα σε Ίλιον, Μενίδι και κέντρο Αθήνας (Video)

Ειδικό Δικαστήριο: Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη η δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Bogdan, Επιδείνωση, Videos,kakokairia Bogdan, epideinosi, Videos