Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα – Δείτε live την εξέλιξή της (Photos & Videos)

Το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να να πλήξει τις επόμενες ώρες το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να είναι ενδεικτικές της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται η θέση του κέντρου του βαρομετρικού χαμηλού αλλά και οι νεφικοί σχηματισμοί που καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της χώρας στις 08:00 το πρωί του Σαββάτου:

Αντίστοιχα, στον επόμενο

πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οποίοι κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου. Όπως προκύπτει, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της Ελλάδας με την μέγιστη βροχόπτωση έως το πρωί του Σαββάτου να καταγράφεται στα Θεοδώριανα Άρτας (157 χιλιοστά):

Κατά τα άλλα, το meteo.gr είχε προειδοποιήσει για κύματα ύψους έως και 6 μέτρων στον Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό. Προς το τέλος του παρακάτω βίντεο φαίνονται εντυπωσιακές εικόνες από τον Φλοίσβο:

Εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες από την Πάργα:

Υπενθυμίζεται ότι εστάλη μήνυμα και από το 112. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Επίσης, στην περιοχή της Γλυκής στην Ήπειρο, ο Αχέροντας έχει ήδη υπερχειλίσει ενώ οριακή είναι η κατάσταση και σε άλλα σημεία του ποταμού.

Δείτε live την κίνηση της κακοκαιρίας μέσα από τους χάρτες του Windy.com:

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από Δευτέρα – Τι αλλάζει

Τραγωδία στο Λασίθι: Εντοπίστηκε νεκρός κυνηγός

Θεόδωρος Κολυδάς: «Ζητώ προσωπικά συγνώμη…» – Η οργισμένη αντίδραση για την «απαράδεκτη» πρόγνωση της ΕΜΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα