Καιρός: Έρχεται «ψυχρή εισβολή» ακόμη και στα 600 μέτρα – Πού θα σημειωθούν τα φαινόμενα (Video)

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης (19/1), καθώς θα εμφανιστούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από την Παρασκευή ο καιρός θα χαλάσει σε όλη τη χώρα, με μπόρες, βροχές σε αρκετές περιοχές και πυκνά χιόνια στα δυτικά, ακόμα και σε υψόμετρο 600-700 μέτρα.

Όπως προειδοποίησε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ,

«είμαστε ακόμη στην αρχή» και αυτό διότι στις δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές της χώρας το επόμενο εξαήμερο με επταήμερο αναμένονται αρκετές βροχές. Ετσι αυξάνεται ο κίνδυνος σταδιακής ανόδου της στάθμης των χειμάρρων και των ποταμών, κάτι που ίσως φέρει πλημμύρες.

Ειδικότερα, για τις 20 Ιανουαρίου ο καιρός χαλάει σε όλη τη χώρα, με βροχές και χιόνια. Τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στις δυτικές περιοχές, όπου χιονοπτώσεις θα έχουμε ακόμη και στα 800 μέτρα υψόμετρο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14°C στα κεντρικά, τους 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 17°C στα νότια.

Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε πάλι βροχές και χιονοπτώσεις, ακόμη και στα 600-700 μέτρα στην Ήπειρο. Μάλιστα, πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να εμφανιστούν νιφάδες και μέσα στα Ιωάννινα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14°C στα Κεντρικά, τους 6 με 12 βαθμούς Κελσίου στα Βόρεια και στους 17°C στα Νότια.

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, στη δυτική Ελλάδα, την Αττική και τις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι άστατος και από το απόγευμα θα επιδεινωθεί. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στα Κεντρικά, τους 6 με 12 βαθμούς Κελσίου στα Βόρεια και τους 17°C στα Νότια.

Τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου νέες έντονες βροχές θα πέσουν στα δυτικά, αλλά και χιόνια στις ορεινές περιοχές. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15°C στα κεντρικά, τους 7 με 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 18°C στα νότια.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου επανέλαβε ότι από 25-26 Ιανουαρίου αναμένεται νέα κατεβασιά κρύου που θα φτάσει στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά από τα βορειοανατολικά. Ωστόσο, περισσότερα στοιχεία θα υπάρχουν για το σύστημα αυτό τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα – Βρέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και εκρηκτικά σε σπίτι

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» των επιστημόνων για τη μετάλλαξη Κράκεν – Φόβοι για αύξηση θανάτων, πόσο προστατεύουν τα εμβόλια

Σοκ στην Κρήτη: Κοπέλα καταγγέλλει πολλαπλούς βιασμούς από ομάδα ανηλίκων όταν ήταν 12 ετών

Keywords
Τυχαία Θέματα