Κάιρο: Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο - Τουλάχιστον 2 νεκροί, 12 τραυματίες (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σημειώθηκε σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας στο Κάϊρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε ότι δύο Βιετναμέζοι τουρίστες είναι ήδη νεκροί, συμπληρώνοντας ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό καθώς και ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

More visuals of Tourists' bus

that has been hit by roadside planted bomb in Giza, Egypt, 2 dead, 10 injured pic.twitter.com/CzwsSw4mUV

— Khalid khi (@khalid_pk) December 28, 2018

Το Sky News Arabia -εν τω μεταξύ- επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι υπάρχουν περισσότεροι νεκροί και θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες εντός ολίγου. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ όλοι οι επιβάτες ήταν τουρίστες από το Βιετνάμ, και στο σύνολό τους (μαζί με τον οδηγό) ήταν 14.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που προσέγγισε την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση ανέφερε ότι είδε κατεστραμμένη τη μία πλευρά του λεωφορείου, ενώ τα τζάμια του είχαν σπάσει. Δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες παρέμεναν στο σημείο, σε ένα στενό σοκάκι κοντά στον περιφερειακό δρόμο, σε μικρή απόσταση από τις Πυραμίδες της Γκίζας.

Από το 2013, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στην Αίγυπτο έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις κυρίως εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και εκκλησιών της χριστιανικής, κοπτικής μειονότητας.

Explosion rocks a tourist Bus in Egypt, Giza area, casualties feared pic.twitter.com/y6zFLpzfNl

— Khalid khi (@khalid_pk) December 28, 2018

ΑίγυπτοςέκρηξηνεκροίΚάιροτρομοκρατική επίθεσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα