Καινοτομική πλατφόρμα made in Σύρος κάνει γνωστό το ούζο σε όλο τον κόσμο

ΕΛΛAΔΑ

Τις περισσότερες από 600 ετικέτες ούζου που παράγονται στη χώρα μας επιδιώκει να κάνει γνωστές μέσω του διαδικτύου εδώ και κάποια χρόνια ένας συλλέκτης από τη Σύρο. Ο λόγος για τον Χάρη Βεκρή ο οποίος προχώρησε στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας, την www.tsou.gr (που θα μπορούσε να διαβαστεί και ως τσού.γκρισε), ώστε ο καθένας, μ' ένα κλικ στο διαδίκτυο, να μπορεί να βρει και να παραγγείλει από τις παρασκευάστριες εταιρίες το ούζο της αρεσκείας του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο www.ka-business.gr εδώ και χρόνια ξεκίνησε να συλλέγει διάφορες ετικέτες ούζου. Η συλλογή του δε, ξεπερνά

τις 650 ετικέτες. Αρχικά από προσωπικό ενδιαφέρον και στη συνέχεια με σκοπό να προάγει το ελληνικό αυτό προϊόν δημιούργησε την παραπάνω ιστοσελίδα με σκοπό να κάνει γνωστό το εθνικό μας ποτό σε όλο τον κόσμο.

«Για περισσότερα από είκοσι χρόνια μαζεύω ούζα. Στην πορεία διαπίστωσα πως είναι πολλές οι ετικέτες που παράγουμε στη χώρα μας. Οι εταιρίες που παράγουν ούζο στην Ελλάδα είναι περισσότερες από 200, ωστόσο πουθενά δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες όλες οι ετικέτες έτσι ώστε κάποιος εντός ή εκτός συνόρων να μπορεί να τις αναζητήσει» λέει στο www.ka-business.gr ο κ. Βεκρής.

Με σκοπό λοιπόν να καταγράψει και να κωδικοποιήσει κάθε ετικέτα, την εταιρία που την παράγει αλλά και τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει κάθε μπουκάλι ούζο που μπορεί να βρεθεί σε ένα τραπέζι κάποιας ταβέρνας ο Συριανός συλλέκτης ξεκίνησε την προσπάθεια του www.tsou.gr. Όπως λέει το δυσκολότερο στο όλο εγχείρημα είναι η καταγραφή γιατί «τα στοιχεία της κάθε ποτοποιείας αλλάζουν συνεχώς».

Η ιδέα προέκυψε από τη συλλογή που είχε ο ίδιος την οποία ήθελε να αυξήσει και να ολοκληρώσει. «Το ούζο ακόμα είναι κατοχυρωμένο και παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο. Το εγχείρημά μου ξεκίνησε ερασιτεχνικά το 2007 και σήμερα έγινε πιο επαγγελματικό με τη βοήθεια συγκεκριμένων συνεργατών» αναφέρει.

Η ομάδα του tsou.gr αποτελείται από 7 άτομα που αγαπούν το ούζο και μένουν κυρίως στη Σύρο, την Αθήνα και τη Γερμανία. Οι ίδιοι φροντίζουν εκτός από την ανανέωση των ετικετών ούζου να «σερβίρουν» κάθε μήνα μια ξεχωριστή συνταγή για μεζέ ούζου κάθε μήνα. «Πρόκειται για μια δράση μη κερδοσκοπική. Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε το ούζο στο εξωτερικό και να μπορούν οι Έλληνες να μάθουν λεπτομέρειες για το... ουζάκι που πίνουν» λέει ο κ. Βεκρής.

Ένας κύριος από τη Γερμανία με πήρε να μου πει πως ήθελε να παραγγείλει ούζο από την Κρήτη που του πήγε δώρο η αδερφή του και δεν το έβρισκε πουθενά» καταλήγει ο κ. Βεκρής.

Σημειώνεται πως το tsou.gr έχει διακριθεί για την καινοτομία του, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών ήδη έχει ζητήσει από τις Πρεσβείες του Εξωτερικού να προωθήσουν το εν λόγω site καθώς εκτιμάται πως με τον τρόπο αυτό διαφημίζεται και το ελληνικό προϊόν.

Πηγή: ka-business.gr

tsou.grΣύροςούζοετικέτες ούζουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα