«Καμπανάκι» Παγώνη: Σχεδόν οι μισοί νοσηλευόμενοι είναι νέοι και ανεμβολίαστοι

Για την επιδημιολογική εικόνα και το προφίλ των νοσηλευόμενων στην χώρα μίλησε το πρωί της Τρίτης η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως σημείωσε υπάρχει μια σταθερότητα στα κρούσματα, αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ακόμη μεγάλος.

«Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;», σχολίασε χαρακτηριστικά σχετικά με την κουβέντα που γίνεται για το εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα.

Όπως

εξήγησε, οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία.

«Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς», επεσήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, σαν λύση για τα πάρτι και τον συνωστισμό στις πλατείες, η Μ. Παγώνη εκτίμησε ότι ίσως αν ανοίξει η εστίαση κάποιοι βγουν και έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση.

«Η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα», συμπλήρωσε.

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους.

«Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι», κατέληξε η γιατρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα