«Ήταν μουλάρι, όχι γάιδαρος, και αντέχει το βάρος» – Η απάντηση του δημάρχου Ύδρας για το άτυχο ζώο που μετέφερε ένα ψυγείο στην πλάτη του (Video/Photo)

«Δεν είναι γαϊδούρι, είναι μουλάρι. Και τα μουλάρια μπορούν να μεταφέρουν βάρος έως και 100 κιλά».

Αυτό ήταν το κύριο επιχείρημα του δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη στην κατηγορία ότι ένα ζώο κακοποιήθηκε προκειμένου να μεταφέρει ένα ολόκληρο ψυγείο στις πλάτες του στις ανηφόρες της Ύδρας.

Ισχυρίστηκε, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», ότι οι υδραίοι ζουν χρόνια μαζί τα ζώα τους και ότι τα θεωρούν προέκταση της οικογένειας τους για αυτό και τα φροντίζουν και τα περιποιούνται.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης

ότι ως δήμος, παίρνει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με κτηνιάτρους για συχνούς εξειδικευμένους ελέγχους στα ζώα. Και ότι στην Υδρα, έναν οικισμό στον οποίον απαγορεύεται εντελώς κάθε μορφής τροχοφόρο οχήματα δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνονται μεταφορές.

Ο δήμαρχος Υδρας επικαλέστηκε, τέλος, τέλος την καθημερινή παρουσία αστυνομικών και λιμενικών στο λιμάνι οι οποίοι, όπως είπε, θα είχαν παρέμβει σίγουρα στην περίπτωση που διαπίστωναν κακοποίηση ζώου.  

Οπως έγραψε χθες και topontiki.gr το ζωάκι δυσκολεύονταν να σταθεί με τόσο βάρος στη ράχη του.

Μια προσεκτική ματιά στην φωτογραφία που δημοσίευσαν και άλλα sites δείχνει μια κούτα με δεσίματα που παραπέμπουν σε κάτι βαρύ με το μέγεθος ταιριάζει σε ψυγείο.

Διαβάστε επίσης      

Λάρισα: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 41χρονου – Εμφανίστηκε εξαντλημένος μετά από 51 μέρες

Έκανε τατουάζ την… Αγγελική Νικολούλη! (video)

Τελικός Κυπέλλου: Ελεύθερα διόδια για τους… ΠΑΟΚτσήδες;

Keywords
Τυχαία Θέματα