Ισραήλ: Βήμα πίσω για Νετανιάχου – Καθυστερεί τη δικαστική αναμόρφωση έως την επόμενη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου

Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απόφασή του για καθυστέρηση των έντονα αμφισβητούμενων σχεδίων του για τη δικαστική αναμόρφωση μέχρι τον επόμενο μήνα, εν μέσω φόβων ότι η χειρότερη εθνική κρίση του Ισραήλ εδώ και χρόνια θα μπορούσε να διαλύσει τον συνασπισμό του ή να κλιμακωθεί η βία στη χώρα.

Δεν είναι σαφές πόσο θα καθυστερήσει το νομοσχέδιο, έως την επόμενη κοινοβουλευτική συνεδρίαση, όπως ανακοινώθηκε από τον ακροδεξιό εταίρο του συνασπισμού Jewish Power,

ούτε είναι βέβαιο αν θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές ή θα κατευνάσει προσωρινά μια κρίση που ο αρχηγός του στρατού τη Δευτέρα είπε ότι καθιστά «αυτή την ώρα διαφορετική από όλες τις προηγούμενες».

Israel to delay controversial judicial overhaul amid upheaval, – key Netanyahu ally says. https://t.co/xNzGIZf50f

— Kjell S. Moss (@kjellsm) March 27, 2023

Ακροδεξιός εταίρος του συνασπισμού, ο υπουργός Ασφαλείας Itamar Ben-Gvir, δήλωσε ότι συμφωνεί με την αναβολή ενώ ζήτησε σε αντάλλαγμα τη δέσμευση να υποβάλει τη νομοθεσία στην επόμενη σύνοδο του κοινοβουλίου.

Οι πολέμιοι του σχεδίου ενίσχυσης του ελέγχου του κοινοβουλίου στις δικαστικές διαδικασίες το αποκαλούν απειλή για τη δημοκρατία και έχουν κινητοποιήσει τεράστιες διαμαρτυρίες εναντίον του. Οι υποστηρικτές της νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένων των ακροδεξιών οπαδών του, έχουν υποσχεθεί αντιδιαδηλώσεις.

DEVELOPING: Hundreds of thousands of workers in Israel hold a general strike to protest PM Netanyahu's unprecedented plans to reform the country’s judicial system. https://t.co/BBt3dp1N1a

NBC News (@NBCNews) March 27, 2023

Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν σταμάτησαν και λιμάνια, τράπεζες, νοσοκομεία και ιατρικές υπηρεσίες παρέλυσαν καθώς ο επικεφαλής του εθνικού εργατικού συνδικάτου Histadrut κάλεσε σε γενική απεργία για να σταματήσει η δικαστική αναθεώρηση.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του στρατού, αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, δήλωσε τη Δευτέρα: «Δεν γνωρίζαμε τέτοιες μέρες να συνενώνονται εξωτερικές απειλές, την ώρα που μια καταιγίδα ξεσπά στο σπίτι».

Διαβάστε επίσης:

Αλβανία: Επίθεση με καλάσνικοφ σε τηλεοπτικό σταθμό – Ένας νεκρός

Χάμζα Γιούσαφ: O πρώτος μουσουλμάνος που θα ηγηθεί κυβέρνησης στη δυτική Ευρώπη (Photos/Videos)

Κογκρέσο εναντίον Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Βήμα, Νετανιάχου – Καθυστερεί, Κοινοβουλίου,israil, vima, netaniachou – kathysterei, koinovouliou