Ισραήλ: Η Χαμάς υποστηρίζει ότι βομβάρδισε το Τελ Αβίβ – «Πόλεμος μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι» δηλώνει ο Νετανιάχου

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, εξέδωσαν ανακοίνωση σήμερα αναφέροντας ότι βομβάρδισαν το Τελ Αβίβ με μπαράζ πυραύλων σε απάντηση για τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

BREAKING: Air Defense Failure over Israel! pic.twitter.com/ihzuQIyYm6

Lord Bebo (@MyLordBebo) December 2, 2023

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε απόψε πως ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί έως ότου όλοι οι στόχοι του επιτευχθούν, συγκεκριμένα η καταστροφή του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

«Δεν μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους χωρίς να συνεχίσουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ήταν καίριες για τα επιτύχουμε τα – μέχρι τώρα – αποτελέσματα», πρόσθεσε κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την εκπνοή, το πρωί της Παρασκευής, της επταήμερης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την επανάληψη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

BREAKING: Air Defense Failure over Israel! pic.twitter.com/ihzuQIyYm6

— Lord Bebo (@MyLordBebo) December 2, 2023 «Καμία απελευθέρωση ομήρων χωρίς νέα κατάπαυση του πυρός»

Η Χαμάς δεν θα συμφωνήσει στην απελευθέρωση επιπλέον ομήρων χωρίς συνολική κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, Saleh al-Arouri, την ώρα που το Ισραήλ επεκτείνει τους βομβαρδισμούς του και στη Νότια Γάζα.

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ο al-Arouri ανέφερε επίσης ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις για εκεχειρία. «Το Ισραήλ έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να ανανεώσει τις επαφές για ανταλλαγή κρατουμένων με βάση νέους όρους», δήλωσε ο χαρακτηριστικά.

«Το Ισραήλ επιμένει ότι εξακολουθούμε να έχουμε γυναίκες και παιδιά, παρόλο που διευκρινίσαμε ότι παραδώσαμε όλες τις γυναίκες και τα παιδιά και τώρα έχουν απομείνει μόνο άνδρες και στρατιώτες. Οι ενήλικες που έχουμε, από τη δική μας οπτική γωνία, έχουν υπηρετήσει στο στρατό και ορισμένοι από αυτούς εξακολουθούν να είναι σε εφεδρική υπηρεσία», ανέφερε.

«Καμπανάκι» Μακρόν σε Ισραήλ

Νωρίτερα, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία ανησυχεί έντονα για την επανάληψη της βίας στη Γάζα και είπε ότι ο ίδιος μεταβαίνει στο Κατάρ για να συνδράμει τις προσπάθειες επανέναρξης της εκεχειρίας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι, ο Μακρόν είπε ότι η κατάσταση απαιτεί διπλασιασμό των προσπαθειών για την επίτευξη μιας εκεχειρίας διαρκείας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Μια προσωρινή εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς κατέρρευσε χθες Παρακευή καθώς οι διαμεσολαβητές δεν κατάφεραν να την παρατείνουν.

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση.

Ο Μακρόν κάλεσε επίσης το Ισραήλ να διευκρινίσει τους στόχους του ως προς την Χαμάς.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους και ο τελικός τους στόχος: η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, νομίζει κανείς ότι είναι πιθανός; Αν αυτός είναι ο στόχος, τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια», είπε ο Μακρόν.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ στην περιοχή αν η ασφάλειά του επιτυγχάνεται εις βάρος των ζωών Παλαιστινίων...Ας έχουμε όλοι καθαρό μυαλό», κατέληξε ο γάλλος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Λήξη συναγερμού για τσουνάμι μετά τα 7,6 Ρίχτερ

Χαμάς σε Ισραήλ: Καμία απελευθέρωση ομήρων χωρίς νέα κατάπαυση του πυρός

Σούζαν Σάραντον: «Ζητώ συγγνώμη – Φριχτό λάθος η δήλωση για τους Εβραίους»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Χαμάς, Τελ Αβίβ – Ο, Νετανιάχου,israil, chamas, tel aviv – o, netaniachou