Ισπανία: Mαζικές αποσύρσεις καταθέσεων από την Banco de Madrid

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές έκανε η Banco de Madrid, ισπανική θυγατρική χρηματοπιστωτικού οργανισμού από την Ανδόρα που έχει κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ..

Όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας,

η Banco de Madrid αντιμετώπισε πρόβλημα σημαντικής φυγής καταθετών που επηρέασε καταλυτικά την ικανότητα της τράπεζας «να ανταποκρίνεται έγκαιρα στις υποχρεώσεις της».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε «απότομη επιδείνωση στην οικονομική και χρηματοοικονομική της κατάσταση», καθώς η μητρική εταιρεία κατηγορήθηκε για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τις αμερικανικές αρχές. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατονόμασε την προηγούμενη εβδομάδα την Banca Privada d’Andorra (ΒΡΑ) ως «βασικό ύποπτο για ξέπλυμα χρήματος». Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας συνελήφθη την Παρασκευή στην Ανδόρα.

Οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν πως η διοίκηση της τράπεζας εν γνώσει της διευκόλυνε συναλλαγές των ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που θέλουν να ξεπλύνουν μαύρου χρήμα.

Η Banco de Madrid είναι μία μικρή τράπεζα στην Ισπανία με 15.000 πελάτες και 21 γραφεία σε όλες όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη. Η συγκεκριμένη τράπεζα είχε καταθέσεις μεγαλύτερες των 500.000 ευρώ.

Ισπανίακαταθέσειςξέπλυμα μαύρου χρήματος
Keywords
Τυχαία Θέματα