Ισχνή ανταπόκριση στην έκκληση Κικίλια από ιδιώτες γιατρούς- Μόλις 50 ανταποκρίθηκαν

Με το ζόρι… πενήντα μόλις ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν στη μάχη κατά της πανδημίας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια των νοσοκομειακών γιατρών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση του ΔΣ του ΙΣΑ, «στο πλαίσιο της χθεσινής του σύσκεψης αξιολόγησε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Λεκανοπέδιο Αττικής και εκφράζει τις ευχαριστίες του στους 50 ιδιώτες γιατρούς μέλη του που μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του

Υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη μάχη που δίνει κατά της πανδημίας».

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία των 48 ωρών για στήριξη στο ΕΣΥ των ιδιωτών γιατρών, από συγκεκριμένες ειδικότητες, δηλαδή πνευμονολόγοι, παθολόγοι και γενικοί γιατροί. Πάντως ούτε τα 2000 ευρώ καθαρά και ακατάσχετα το μήνα που υποσχέθηκε ο Βασίλης Κικίλιας έπεισαν τους ιδιώτες να αφήσουν την… ασφάλεια του ιατρείου τους καθώς οι περιστάσεις είναι πολύ δύσκολες και το ρίσκο υψηλό. Ενώ την ίδια στιγμή, οι μάχιμοι εδώ και ένα χρόνο γιατροί λαμβάνουν μισθούς πολύ χαμηλότερους και μάλιστα ακόμα αναμένουν τις απλήρωτες εφημερίες τους.

Πάντως οι ανάγκες ενίσχυσης στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι τεράστιες. Οι εισαγωγές ασθενών και ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Χθες, Πέμπτη είχαμε 645 διασωληνωμένους ασθενείς με Covid-19, έναντι 630 την Τετάρτη.

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, την Τετάρτη, είχε κάνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά δυσχερής κατάσταση στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι αν δεν προσέλθει ικανός αριθμός γιατρών, δηλαδή περί τους 200, τότε θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό, την επιστράτευση προσωπικού.

Υποχρεωτικά rapid test σε υγειονομικούς

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε στο εξής καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό – των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα