Ιράκ: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ταβέρνα 5.000 ετών μαζί και υπολείμματα… φαγητού

Το φαγητό έξω φαίνεται να ήταν επίσης δημοφιλές πριν από 5.000 χρόνια όσο και σήμερα, κάτι που επιβεβαιώνεται από ανακάλυψη αρχαιολόγων στο Ιράκ που βρήκαν μια αρχαία ταβέρνα που χρονολογείται από το 2.700 π.Χ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ερευνητές που εργάζονταν στην αρχαία πόλη Λαγκάς ανακάλυψαν ότι η ταβέρνα, κρυμμένη μόλις λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια, ήταν χωρισμένη σε μια υπαίθρια τραπεζαρία και ένα δωμάτιο που περιείχε παγκάκια, φούρνο, αρχαία υπολείμματα φαγητού, ακόμη κι ένα ψυγείο 5.000 ετών!

Ειδικότερα,

η ομάδα των αρχαιολόγων ανακάλυψε τον φούρνο βιομηχανικού μεγέθους, ένα αρχαίο «ψυγείο» που απομακρύνει την υγρασία και διατηρεί το φαγητό δροσερό και δεκάδες κωνικά κύπελλα, πολλά από τα οποία περιείχαν υπολείμματα ψαριών.

Lagash Archaeological Project

Η Λαγκάς στο Ιράκ, όπου ανακαλύφθηκε η αρχαία ταβέρνα, είναι η σημερινή πόλη αλ-Χίμπα, μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της νότιας Μεσοποταμίας.

Η αρχαία πόλη κάλυπτε μια έκταση λίγο μεγαλύτερη των πέντε χιλιομέτρων.

Lagash Archaeological Project

Έκτοτε έχει γίνει ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, με τις ανασκαφές να ξαναρχίζουν πιο πρόσφατα το 2019 ως μέρος ενός κοινού έργου μεταξύ του Μουσείου Πεν, του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και του Κρατικού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων και Κληρονομιάς στη Βαγδάτη, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές όπως η φωτογράφιση με drone και η γενετική ανάλυση.

Η αποκάλυψη της ταβέρνας υποστηρίζει την εκτίμηση της ομάδας των αρχαιολόγων ότι η κοινωνία δεν ήταν οργανωμένη μόνο σε ελίτ και σκλάβους – η προηγούμενη επικρατούσα άποψη – αλλά περιλάμβανε μια αρχαία μεσαία τάξη.

Διαβάστε επίσης:

Ρώμη: Άγαλμα Ρωμαίου αυτοκράτορα με τη μορφή του Ηρακλή βρέθηκε σε υπόνομο (Photos)

Ολάντ: Ο Πούτιν δεν είναι τρελός, απλώς είναι «ριζοσπαστικά ορθολογικός»

Σε σπίτι μετέτρεψε Αμερικανός το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση (Photos/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράκ, Αρχαιολόγοι, 5 000,irak, archaiologoi, 5 000